Ořechově škvarkové pagáčky
Těchto jemných a voňavých pagáčků s křupavými kousky oříšků možná bude i málo. Popřemýšlejte rovnou nad dvojitou dávkou, pokud čekáte hosty :)
recept,fotorecept,škvarky,ořechy pekanové,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 40 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mouka hladká 00 Extra | 1 | polévková lžíce | |
mouka hladká 00 Extra | 350 | gramů | |
ořechy pekanové | 150 | gramů | |
semínka sezamová | 1 | čajová lžička | |
sádlo | 35 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
škvarky | 150 | gramů |
Recept
1.
mléko 100 mililitrů • mouka hladká 00 Extra 1 polévková lžíce • droždí čerstvé 40 gramů • cukr krystalový ½ čajové lžičky
V teplém mléce rozmícháme mouku a droždí s trochou cukru a necháme vzejít kvásek.
4.
mouka hladká 00 Extra 350 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • sádlo 35 gramů • mléko 100 mililitrů
V prosáté mouce si rozmícháme sůl a sádlo. Přidáme teplé mléko, kvásek a uhněteme hutné, téměř nelepivé těsto.
5.
Těsto rozválíme na mírně pomoučněné desce.
6.
Posypeme ho rovnoměrně nasekanými škvarky a ořechy.
7.
Okraje přeložíme rovnoměrně z obou stran a pak ještě po délce přes sebe.
8.
Těsto rozválíme a znovu popřekládáme.
9.
Naposledy ho rozválíme přibližně na tloušťku jednoho centimetru.
10.
Vykrajujeme kolečka o průměru přibližně 4-5 centimetrů a ukládáme na plech, nebo dva.
11.
vejce slepičí 1 kus • semínka sezamová 1 čajová lžička
Každý potřeme na povrchu rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a necháme na teplém místě 20 minut nakynout.
12.
Pečeme 25 min. při teplotě 200 °C.
13.
Pokud se vám nevešly na jeden plech, tak pomocí teplého vzduchu můžete upéct obě várky najednou v troubě nad sebou.
Dobrou chuť!