svetvemne.cz

Pikantní škvarkové pagáčky

     

Oblíbené pagáčky s ostrou chutí, vhodné na každou párty.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr krystalový5čajových lžiček
Droždí čerstvé21gramů
Kmín celá
Mléko225mililitrů
Mouka hladká
Mouka polohrubá1čajová lžička
Mouka polohrubá500gramů
Máslo125gramů
Papriková pasta gulášová - pikantní2čajové lžičky
Sádlo25gramů
Sůl1.5čajové lžičky
Sůl
Vejce slepičí1kus
Vejce slepičí
Škvarky250gramů

1. 

mléko 100 ml  droždí čerstvé 21 g  mouka polohrubá 1 ČL  cukr krystalový 5 ČL  máslo 125 g  sádlo 25 g  mouka polohrubá 500 g  vejce slepičí 1 ks  sůl 1.5 ČL

Do hrnku s teplým mlékem přidáme droždí, čajovou lžičku mouky, trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Máslo rozpustíme se sádlem. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, máslo se sádlem a přilijeme kvásek. Osolíme.

2. 

mléko 125 ml

Přilijeme teplé mléko a vypracujeme těsto, které necháme zakryté, na teplém místě vykynout.

3. 

mouka hladká

Vykynuté těsto položíme na pracovní desku posypanou moukou a rozválíme do tvaru obdélníku.

4. 

škvarky 250 g  sůl

Škvarky umeleme, podle chuti a potřeby dosolíme. Polovinu škvarků natřeme na těsto.

5. 

Těsto na třetiny popřekládáme...

6. 

... po délce.

7. 

Potom popřekládáme...

8. 

... po šířce. Necháme 10 minut kynout. Znovu rozválíme a postup opakujeme s druhou polovinou škvarků. Opět necháme kynout.

9. 

papriková pasta gulášová - pikantní 2 ČL

Těsto potřetí rozválíme a natřeme pikantní paprikovou směsí (dle chuti).

10. 

A opět poskládáme a necháme kynout.

11. 

Těsto rozválíme na tloušťku asi 1,5-2 cm a vykrajujeme malá kolečka. Na každé kolečko otiskneme, pomocí kráječe na bramborový salát, mřížku.

12. 

vejce slepičí  sůl  kmín celá

Pagáčky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a podle chuti můžeme posypat hrubozrnnou solí a kmínem.

13. 

Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit