RECEPTY

Pikantní škvarkové pagáčky

Pikantní škvarkové pagáčky

Oblíbené pagáčky s ostrou chutí, vhodné na každou párty.

recept,fotorecept,škvarky,papriková pasta gulášová - pikantní,Slané chuťovky,

Slané chuťovky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový5čajových lžiček
droždí čerstvé21gramů
kmín celá-
mléko225mililitrů
mouka hladká-
mouka polohrubá1čajová lžička
mouka polohrubá500gramů
máslo125gramů
papriková pasta gulášová - pikantní2čajové lžičky
sádlo25gramů
sůl1.5čajové lžičky
sůl0
vejce slepičí1kus
vejce slepičí-
škvarky250gramů

 

Recept

1. 

mléko 100 mililitrů  droždí čerstvé 21 gramů  mouka polohrubá 1 čajová lžička  cukr krystalový 5 čajových lžiček  máslo 125 gramů  sádlo 25 gramů  mouka polohrubá 500 gramů  vejce slepičí 1 kus  sůl 1.5 čajové lžičky

Do hrnku s teplým mlékem přidáme droždí, čajovou lžičku mouky, trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Máslo rozpustíme se sádlem. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, máslo se sádlem a přilijeme kvásek. Osolíme.

2. 

mléko 125 mililitrů

Přilijeme teplé mléko a vypracujeme těsto, které necháme zakryté, na teplém místě vykynout.

3. 

mouka hladká

Vykynuté těsto položíme na pracovní desku posypanou moukou a rozválíme do tvaru obdélníku.

4. 

škvarky 250 gramů  sůl

Škvarky umeleme, podle chuti a potřeby dosolíme. Polovinu škvarků natřeme na těsto.

5. 

Těsto na třetiny popřekládáme...

6. 

... po délce.

7. 

Potom popřekládáme...

8. 

... po šířce. Necháme 10 minut kynout. Znovu rozválíme a postup opakujeme s druhou polovinou škvarků. Opět necháme kynout.

9. 

papriková pasta gulášová - pikantní 2 čajové lžičky

Těsto potřetí rozválíme a natřeme pikantní paprikovou směsí (dle chuti).

10. 

A opět poskládáme a necháme kynout.

11. 

Těsto rozválíme na tloušťku asi 1,5-2 cm a vykrajujeme malá kolečka. Na každé kolečko otiskneme, pomocí kráječe na bramborový salát, mřížku.

12. 

vejce slepičí  sůl  kmín celá

Pagáčky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a podle chuti můžeme posypat hrubozrnnou solí a kmínem.

13. 

Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit