Brynzové pagáče
Křupavé slané pagáčky z brynzového těsta.
recept,fotorecept,brynza,Slané chuťovky,Chuťovky
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
brynza | 250 | gramů | |
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
mléko | 100 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 500 | gramů | |
máslo | 250 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vaječný žloutek | 2 | kusy | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mléko 100 mililitrů • droždí čerstvé 42 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.
2.
mouka polohrubá 500 gramů • máslo 250 gramů • brynza 250 gramů • vaječný žloutek 2 kusy • smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Do větší mísy nasypeme mouku, přidáme změklé máslo, brynzu, žloutky, smetanu a sůl.
3.
Přidáme vzešlý kvásek.
4.
Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
5.
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme kolečka. Těsto je vláčné, lepí se.
6.
vejce slepičí 1 kus
Kolečka necháme ještě 15 minut vykynout, potřeme vejcem a na plechu s pečicím papírem pečeme 15 minut při 180 °C.
Dobrou chuť!