svetvemne.cz

Brynzové pagáče

    

Křupavé slané pagáčky z brynzového těsta.

Ukuchtil

Počet porcí

25

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brynza250gramů
cukr krystalový1čajová lžička
droždí čerstvé42gramů
mléko100mililitrů
mouka polohrubá500gramů
máslo250gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)200mililitrů
sůl1čajová lžička
vaječný žloutek2kusy
vejce slepičí1kus

1. 

mléko 100 mililitrů  droždí čerstvé 42 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2. 

mouka polohrubá 500 gramů  máslo 250 gramů  brynza 250 gramů  vaječný žloutek 2 kusy  smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

Do větší mísy nasypeme mouku, přidáme změklé máslo, brynzu, žloutky, smetanu a sůl.

3. 

Přidáme vzešlý kvásek.

4. 

Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

5. 

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme kolečka. Těsto je vláčné, lepí se.

6. 

vejce slepičí 1 kus

Kolečka necháme ještě 15 minut vykynout, potřeme vejcem a na plechu s pečicím papírem pečeme 15 minut při 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit