Brynzové pagáče

Křupavé slané pagáčky z brynzového těsta.
recept,fotorecept,brynza,Slané chuťovky,Chuťovky
Slané chuťovky
Ukuchtil
Počet porcí
25
Hmotnost porce
58 g
Energie porce
198 kcal
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
brynza | 250 688 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
droždí čerstvé | 42 43 | gramů kcal | |
mléko | 100 48 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 500 1780 | gramů kcal | |
máslo | 250 1835 | gramů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 200 320 | mililitrů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
vaječný žloutek | 2 114 | kusy kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
mléko 100 mililitrů • droždí čerstvé 42 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2.
mouka polohrubá 500 gramů • máslo 250 gramů • brynza 250 gramů • vaječný žloutek 2 kusy • smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Do větší mísy nasypeme mouku, přidáme změklé máslo, brynzu, žloutky, smetanu a sůl.

3.
Přidáme vzešlý kvásek.

4.
Vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

5.
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme kolečka. Těsto je vláčné, lepí se.

6.
vejce slepičí 1 kus
Kolečka necháme ještě 15 minut vykynout, potřeme vejcem a na plechu s pečicím papírem pečeme 15 minut při 180 °C.

Dobrou chuť!