svetvemne.cz

Brynzovo-pórková kolečka

    

Lahodné chuťovky na slavnostní stůl, nebo jen tak si pošmáknout.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brynza125gramů
máslo50gramů
pórek150gramů
sůl-
těsto lístkové275gramů
vejce slepičí2kusy

1. 

pórek 150 gramů  máslo 50 gramů

Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka rozebereme a osmažíme 5 minut na másle.

2. 

těsto lístkové 275 gramů  vejce slepičí 1 kus

Chlazené listové těsto rozvineme a spolu s papírem, na kterém bylo stočené, položíme na plech. Rozkrájíme na 10 obdélníků. Vejce rozšleháme a potřeme jím každý obdélník.

3. 

2/3 pórku rozložíme na obdélníky. Obdélníky těsta vytvarujeme do tvaru mističky (při pečení se samy roztečou do koleček).

4. 

brynza 125 gramů  vejce slepičí 1 kus  sůl

Brynzu smícháme s vajíčkem a se zbytkem rozšlehaného vajíčka. Podle potřeby a chuti můžeme osolit.

5. 

Brynzu rozdělíme na rozložený pórek a zbytek pórku rozložíme na brynzu.

6. 

Pečeme 25 min. při teplotě 200 °C.

7. 

Po vychladnutí odkrojíme vyteklou náplň a kolečka můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit