Brynzovo-pórková kolečka
Lahodné chuťovky na slavnostní stůl, nebo jen tak si pošmáknout.
recept,fotorecept,pórek,brynza,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
brynza | 125 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
pórek | 150 | gramů | |
sůl | - | ||
těsto lístkové | 275 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
pórek 150 gramů • máslo 50 gramů
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka rozebereme a osmažíme 5 minut na másle.
2.
těsto lístkové 275 gramů • vejce slepičí 1 kus
Chlazené listové těsto rozvineme a spolu s papírem, na kterém bylo stočené, položíme na plech. Rozkrájíme na 10 obdélníků. Vejce rozšleháme a potřeme jím každý obdélník.
3.
2/3 pórku rozložíme na obdélníky. Obdélníky těsta vytvarujeme do tvaru mističky (při pečení se samy roztečou do koleček).
4.
brynza 125 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl
Brynzu smícháme s vajíčkem a se zbytkem rozšlehaného vajíčka. Podle potřeby a chuti můžeme osolit.
5.
Brynzu rozdělíme na rozložený pórek a zbytek pórku rozložíme na brynzu.
6.
Pečeme 25 min. při teplotě 200 °C.
7.
Po vychladnutí odkrojíme vyteklou náplň a kolečka můžeme podávat.
Dobrou chuť!