svetvemne.cz

Brynzovo-pórková kolečka

     

Lahodné chuťovky na slavnostní stůl, nebo jen tak si pošmáknout.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Brynza125gramů
Máslo50gramů
Pórek150gramů
Sůl
Těsto lístkové275gramů
Vejce slepičí2kusy

1. 

pórek 150 g  máslo 50 g

Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka rozebereme a osmažíme 5 minut na másle.

2. 

těsto lístkové 275 g  vejce slepičí 1 ks

Chlazené listové těsto rozvineme a spolu s papírem, na kterém bylo stočené, položíme na plech. Rozkrájíme na 10 obdélníků. Vejce rozšleháme a potřeme jím každý obdélník.

3. 

2/3 pórku rozložíme na obdélníky. Obdélníky těsta vytvarujeme do tvaru mističky (při pečení se samy roztečou do koleček).

4. 

brynza 125 g  vejce slepičí 1 ks  sůl

Brynzu smícháme s vajíčkem a se zbytkem rozšlehaného vajíčka. Podle potřeby a chuti můžeme osolit.

5. 

Brynzu rozdělíme na rozložený pórek a zbytek pórku rozložíme na brynzu.

6. 

Pečeme 25 min. při teplotě 200 °C.

7. 

Po vychladnutí odkrojíme vyteklou náplň a kolečka můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit