Brynzovo-pórková kolečka

Lahodné chuťovky na slavnostní stůl, nebo jen tak si pošmáknout.
recept,fotorecept,pórek,brynza,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
brynza | 125 344 | gramů kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
pórek | 150 69 | gramů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
těsto lístkové | 275 1100 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
pórek 150 gramů • máslo 50 gramů
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Kolečka rozebereme a osmažíme 5 minut na másle.

2.
těsto lístkové 275 gramů • vejce slepičí 1 kus
Chlazené listové těsto rozvineme a spolu s papírem, na kterém bylo stočené, položíme na plech. Rozkrájíme na 10 obdélníků. Vejce rozšleháme a potřeme jím každý obdélník.

3.
2/3 pórku rozložíme na obdélníky. Obdélníky těsta vytvarujeme do tvaru mističky (při pečení se samy roztečou do koleček).

4.
brynza 125 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl
Brynzu smícháme s vajíčkem a se zbytkem rozšlehaného vajíčka. Podle potřeby a chuti můžeme osolit.

5.
Brynzu rozdělíme na rozložený pórek a zbytek pórku rozložíme na brynzu.

6.
Pečeme 25 min. při teplotě 200 °C.

7.
Po vychladnutí odkrojíme vyteklou náplň a kolečka můžeme podávat.

Dobrou chuť!