Pórkový koláč se sýrem
Rychlý a jednoduchý recept na slaný koláč. Je vhodný jako pamlsek během letních dnů v přírodě nebo i na večerní posezení, když za okny udeří mráz.
recept,fotorecept,pórek,sýr Ementál,sýr Feta,Slané koláče,
Slané koláče
Ingredience
Ingredience
kypřicí prášek do pečiva | - | ||
mléko | 3 | decilitry | |
mouka polohrubá | 150 | gramů | |
olej olivový | 2 | ||
pepř bílý mletý | - | ||
pórek | 500 | gramů | |
sýr Ementál | 150 | gramů | |
sýr Feta | 150 | gramů | |
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
1.
pórek 500 gramů • pepř bílý mletý • olej olivový 2 pl
Dva středně velké pórky nakrájíme na kolečka a orestujeme na pánvičce přibližně 10 minut, dokud nezměknou. Přidáme špetku bílého pepře.
2.
vejce slepičí 3 kusy • mléko 3 decilitry • mouka polohrubá 150 gramů • sýr Ementál 150 gramů • sýr Feta 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva
V míse utřeme vejce, mléko, mouku a kopr na hladké těstíčko. Přidáme nastrouhaný ementál a balkánský sýr nakrájený na drobné kostičky. Na konec přimícháme kypřící prášek.
3.
Směs vylijeme do pekáče a pečeme při 180 °C asi 40 minut.
Dobrou chuť!