Pórkový koláč se sýrem

Rychlý a jednoduchý recept na slaný koláč. Je vhodný jako pamlsek během letních dnů v přírodě nebo i na večerní posezení, když za okny udeří mráz.
recept,fotorecept,pórek,sýr Ementál,sýr Feta,Slané koláče,
Slané koláče
Ingredience
Ingredience
kypřicí prášek do pečiva | 0 ?? | kcal | |
mléko | 3 145 | decilitry kcal | |
mouka polohrubá | 150 534 | gramů kcal | |
olej olivový | 2 264 | kcal | |
pepř bílý mletý | 0 ?? | kcal | |
pórek | 500 230 | gramů kcal | |
sýr Ementál | 150 576 | gramů kcal | |
sýr Feta | 150 395 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal |
Recept
1.
pórek 500 gramů • pepř bílý mletý • olej olivový 2 pl
Dva středně velké pórky nakrájíme na kolečka a orestujeme na pánvičce přibližně 10 minut, dokud nezměknou. Přidáme špetku bílého pepře.

2.
vejce slepičí 3 kusy • mléko 3 decilitry • mouka polohrubá 150 gramů • sýr Ementál 150 gramů • sýr Feta 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva
V míse utřeme vejce, mléko, mouku a kopr na hladké těstíčko. Přidáme nastrouhaný ementál a balkánský sýr nakrájený na drobné kostičky. Na konec přimícháme kypřící prášek.

3.
Směs vylijeme do pekáče a pečeme při 180 °C asi 40 minut.

Dobrou chuť!