Bryndzové kytičky s olivou
Jemné slané chuťovky na každou oslavu.
recept,fotorecept,brynza,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Kategorie
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
brynza | 125 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
olivy černé | - | ||
sůl | - | ||
těsto lístkové | 275 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
3.
... a umícháme.
4.
těsto lístkové 275 gramů • mouka hladká
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na velikost 40 x 40 cm a pokrájíme na čtverce 8 x 8 cm. Do středu každého čtverce položíme vrchovatou lžičku brynzy.
5.
Každý čtverec uprostřed každé jeho strany nakrojíme od kraje po brynzu. Spodní roh přehneme směrem do středu. Vznikne trojúhelník, ...
6.
... jehož spodní rohy přitáhneme k sobě a jemně přitlačíme. Takto postupně vytvoříme všechny lupínky kytiček.
7.
Kytičky přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme vajíčkem a do středu vložíme olivu. Pokud chceme mít koláčky slanější můžeme je posolit.
8.
Pečeme 12 min. při teplotě 210 °C.
Dobrou chuť!