RECEPTY

Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Klasická dobrota české kuchyně je náročnější na čas při vaření, avšak trpělivost při její přípravě stojí za tento gurmánský zážitek.

recept,fotorecept,hovězí maso - kýta,slanina prorostlá,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Hovězí maso,Recepty české kuchyně

Hovězí maso

Recepty české kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

3 h. 30 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

Karlovarské toastové knedlíky recept

0

??

kcal

bobkový list

6

??

kcal

celer

150

75

gramů

kcal

cibule

150

66

gramů

kcal

citronová šťáva

2

7

polévkové lžíce

kcal

cukr krystalový

1

61

polévková lžíce

kcal

hovězí maso - kýta

800

1168

gramů

kcal

hořčice plnotučná

1

19

polévková lžíce

kcal

koření nové

5

??

kcal

mléko

100

48

mililitrů

kcal

mouka hladká

30

105

gramů

kcal

mrkev

300

135

gramů

kcal

ocet

2

13

polévkové lžíce

kcal

olej slunečnicový

0

??

kcal

pepř černý celé

10

??

kcal

petržel

200

126

gramů

kcal

slanina prorostlá

200

1280

gramů

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

200

622

mililitrů

kcal

sůl

2

0

čajové lžičky

kcal

voda

400

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. 

cibule 150 gramů  mrkev 300 gramů  petržel 200 gramů  celer 150 gramů

Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme.

Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Zeleninu...

2. 

hovězí maso - kýta 800 gramů  slanina prorostlá 200 gramů

Hovězí maso překrojíme na polovinu a prošpikujeme částí slaniny.

Hovězí maso překrojíme na polovinu a...

3. 

olej slunečnicový

Připravené maso opečeme ze všech stran na oleji.

Připravené maso opečeme ze všech stran na...

4. 

voda 300 mililitrů  sůl 2 čajové lžičky  koření nové 5 ks  pepř černý celé 10 ks  bobkový list 6 ks

Ve vodě vyvaříme koření a bobkový list. Vmícháme sůl.

Ve vodě vyvaříme koření a bobkový list....

5. 

cukr krystalový 1 polévková lžíce  hořčice plnotučná 1 polévková lžíce

V hrnci vyškvaříme slaninu, která nám zůstala po prošpikování masa. Škvarky vybereme, na sádlo přidáme cibuli a orestujeme. Přisypeme cukr a přimícháme hořčici, necháme chvíli zkaramelizovat.

V hrnci vyškvaříme slaninu, která nám...

6. 

ocet 2 polévkové lžíce  citronová šťáva 2 polévkové lžíce  voda 100 mililitrů

Přimícháme zeleninu, přilijeme ocet a citronovou šťávu. Můžeme přidat i trochu nastrouhané citronové kůry z chemicky neošetřeného citronu. Promícháme, přilijeme vodu a necháme dusit 15 minut pod pokličkou.

Přimícháme zeleninu, přilijeme ocet a...

7. 

Do zeleniny vložíme maso a zalijeme připravenou, scezenou slanou vodou, ve které jsme vařili koření. Dusíme pod pokličkou do změknutí masa (asi 1,5-2 hodiny). Podle potřeby přiléváme vodu, měla by být asi do výše poloviny masa.

Do zeleniny vložíme maso a zalijeme...

8. 

mléko 100 mililitrů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů  mouka hladká 30 gramů

Měkké maso vyndáme. V mléce rozmícháme smetanu s moukou. Přilijeme do zeleniny, převaříme a rozmixujeme ponorným mixérem. Podle chuti dosolíme, osladíme, případně dokyselíme.

Měkké maso vyndáme. V mléce rozmícháme...

9. 

Karlovarské toastové knedlíky recept

Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem.

Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit