RECEPTY

Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

Klasická dobrota české kuchyně je náročnější na čas při vaření, avšak trpělivost při její přípravě stojí za tento gurmánský zážitek.

recept,fotorecept,hovězí maso - kýta,slanina prorostlá,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Hovězí maso,Recepty české kuchyně

Hovězí maso

Recepty české kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

3 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Karlovarské toastové knedlíky recept-
bobkový list6
celer150gramů
cibule150gramů
citronová šťáva2polévkové lžíce
cukr krystalový1polévková lžíce
hovězí maso - kýta800gramů
hořčice plnotučná1polévková lžíce
koření nové5
mléko100mililitrů
mouka hladká30gramů
mrkev300gramů
ocet2polévkové lžíce
olej slunečnicový-
pepř černý celé10
petržel200gramů
slanina prorostlá200gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)200mililitrů
sůl2čajové lžičky
voda400mililitrů

 

Recept

1. 

cibule 150 gramů  mrkev 300 gramů  petržel 200 gramů  celer 150 gramů

Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme.

Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Zeleninu...

2. 

hovězí maso - kýta 800 gramů  slanina prorostlá 200 gramů

Hovězí maso překrojíme na polovinu a prošpikujeme částí slaniny.

Hovězí maso překrojíme na polovinu a...

3. 

olej slunečnicový

Připravené maso opečeme ze všech stran na oleji.

Připravené maso opečeme ze všech stran na...

4. 

voda 300 mililitrů  sůl 2 čajové lžičky  koření nové 5 ks  pepř černý celé 10 ks  bobkový list 6 ks

Ve vodě vyvaříme koření a bobkový list. Vmícháme sůl.

Ve vodě vyvaříme koření a bobkový list....

5. 

cukr krystalový 1 polévková lžíce  hořčice plnotučná 1 polévková lžíce

V hrnci vyškvaříme slaninu, která nám zůstala po prošpikování masa. Škvarky vybereme, na sádlo přidáme cibuli a orestujeme. Přisypeme cukr a přimícháme hořčici, necháme chvíli zkaramelizovat.

V hrnci vyškvaříme slaninu, která nám...

6. 

ocet 2 polévkové lžíce  citronová šťáva 2 polévkové lžíce  voda 100 mililitrů

Přimícháme zeleninu, přilijeme ocet a citronovou šťávu. Můžeme přidat i trochu nastrouhané citronové kůry z chemicky neošetřeného citronu. Promícháme, přilijeme vodu a necháme dusit 15 minut pod pokličkou.

Přimícháme zeleninu, přilijeme ocet a...

7. 

Do zeleniny vložíme maso a zalijeme připravenou, scezenou slanou vodou, ve které jsme vařili koření. Dusíme pod pokličkou do změknutí masa (asi 1,5-2 hodiny). Podle potřeby přiléváme vodu, měla by být asi do výše poloviny masa.

Do zeleniny vložíme maso a zalijeme...

8. 

mléko 100 mililitrů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů  mouka hladká 30 gramů

Měkké maso vyndáme. V mléce rozmícháme smetanu s moukou. Přilijeme do zeleniny, převaříme a rozmixujeme ponorným mixérem. Podle chuti dosolíme, osladíme, případně dokyselíme.

Měkké maso vyndáme. V mléce rozmícháme...

9. 

Karlovarské toastové knedlíky recept

Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem.

Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit