RECEPTY

Španělský ptáček v troubě

Španělský ptáček v troubě

Oblíbená klasická pochoutka z hovězího masa, jednoduše pečená v troubě. Podáváme, jak jinak, klasicky s rýží.

recept,fotorecept,hovězí maso - kýta,vejce slepičí,slanina uzená,slanina uzená,Hovězí maso

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Hovězí maso  

 

Ingredience

Ingredience

hovězí maso - kýta600gramů
hořčice dijonská4čajové lžičky
mouka hladká1polévková lžíce
okurka sterilovaná kyselá-
pepř černý mletý-
slanina uzená180gramů
sůl0
vejce slepičí2kusy
vepřové párky4kusy
voda200mililitrů

 

Recept

1. 

hovězí maso - kýta 600 gramů  hořčice dijonská 4 čajové lžičky  vejce slepičí 2 kusy  slanina uzená 80 gramů  vepřové párky 4 kusy  slanina uzená 100 gramů  okurka sterilovaná kyselá  sůl

Vajíčka uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Maso omyjeme, nakrájíme na plátky a naklepeme natenko. Plátky masa osolíme a natřeme hořčicí. Do středu vložíme plátek slaniny, párek, čtvrtky vajíček a kousky okurek.

2. 

Vytvoříme balíček a zajistíme párátky.

3. 

sůl  pepř černý mletý  mouka hladká 1 polévková lžíce  voda 200 mililitrů

Ptáčky naskládáme do zapékací mísy, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a podlijeme vodou.

4. 

Pečeme přikryté 60 min. při teplote 200°C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie