Španělské ptáčky

Klasický recpt na přípravu oblíbených hovězích rolád podávaných s rýží. Nabízíme tradiční recept z minulého století, který byl předáván z pokolení na pokolení formou "Diktuji, piš si!" Recept uvádíme v původním znění. :)
recept,fotorecept,vejce slepičí,párky,hovězí maso,Hovězí maso
Hovězí maso
Kategorie
Hovězí maso ›Ingredience
Ingredience
cibule | 1 ?? | kus kcal | |
hovězí maso | 6 ?? | kcal | |
hořčice plnotučná | 6 38 | čajových lžiček kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
okurka nakládačka | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
párky | 0 ?? | kcal | |
slanina uzená | 0 ?? | kcal | |
slanina uzená | 0 ?? | kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 0 ?? | kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
vejce slepičí • párky • slanina uzená • okurka nakládačka
Uvaříme dvě vajíčka natvrdo, vychlazená oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Připravíme si tři párky, překrojené na poloviny. Trochu slaniny pokrájené na nudličky a kousky okurek.

2.
hovězí maso 6 ks
Šest větších plátků hovězího masa (asi třičtvrtě kila) rozklepeme na půl centimetru - co nejtenčeji.



5.
Dovnitř dáme párek, slaninu, okurku a vajíčko. Zabalíme a svážeme nitkou.



8.
A přidáme ptáčky.


10.
Zakryjeme a dusíme 1 hodinu. Na kousíčku ochutnáme.

11.
Ptáčky vyndáme, vychladíme.

12.
Šťávu scedíme do hrnečku.


14.
Zalijeme šťávou. Mícháme do úplného rozpuštění mouky - do zhoustnutí. Podle potřeby přidáme vodu a sůl.

15.
Z ptáčků odstraníme nitky a vložíme je do šťávy.

Dobrou chuť!