svetvemne.cz

Sýrový chléb ve vajíčku s česnekem

     

Chléb ve vajíčku je již jakýmsi tradičním snídaňovým, ale často i večerním jídlem. Vyzkoušejte recept na tento chléb se sýrovou peřinkou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Chléb4kusy
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%3polévkové lžíce
Olej řepkový
Sýr gouda50gramů
Sůl¼čajové lžičky
Vejce slepičí2kusy
Česnek2stroužky

1. 

vejce slepičí 2 ks  sůl ¼ ČL  česnek 2 stroužky

Česnek očistíme, najemno nastrouháme a spolu se solí přidáme k vajíčkům. Rozmícháme.

2. 

sýr Gouda 50 g

Nastrouháme sýr a vmícháme ho k vajíčkům.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 3 PL

Rozředíme trochou mléka.

4. 

chléb 4 ks

Do sýrovo-vaječné směsi namočíme chléb a obrátíme ho. Pomocí vidličky navrstvíme na chléb poměrnou část sýra.

5. 

olej řepkový

Vložíme do horkého oleje stranou bez sýra. Rychle osmažíme...

6. 

... obrátíme a osmažíme ze sýrové strany.

7. 

Papírovou utěrkou zlehka odsajeme přebytečný olej a teplé chlebíčky podáváme. Vynikající jsou s kečupem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit