svetvemne.cz

Sýrový chléb ve vajíčku s česnekem

    

Chléb ve vajíčku je již jakýmsi tradičním snídaňovým, ale často i večerním jídlem. Vyzkoušejte recept na tento chléb se sýrovou peřinkou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
chléb4kusy
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%3polévkové lžíce
olej řepkový-
sýr Gouda50gramů
sůl¼čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
česnek2stroužky

1. 

vejce slepičí 2 kusy  sůl ¼ čajové lžičky  česnek 2 stroužky

Česnek očistíme, najemno nastrouháme a spolu se solí přidáme k vajíčkům. Rozmícháme.

2. 

sýr Gouda 50 gramů

Nastrouháme sýr a vmícháme ho k vajíčkům.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 3 polévkové lžíce

Rozředíme trochou mléka.

4. 

chléb 4 kusy

Do sýrovo-vaječné směsi namočíme chléb a obrátíme ho. Pomocí vidličky navrstvíme na chléb poměrnou část sýra.

5. 

olej řepkový

Vložíme do horkého oleje stranou bez sýra. Rychle osmažíme...

6. 

... obrátíme a osmažíme ze sýrové strany.

7. 

Papírovou utěrkou zlehka odsajeme přebytečný olej a teplé chlebíčky podáváme. Vynikající jsou s kečupem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit