Šišky s ořechy

Recept na přípravu šišek z bramborového těsta, opékaných na másle a posypaných ořechy s cukrem.
recept,fotorecept,brambory,ořechy vlašské mleté,Sladká jídla
Sladká jídla
Ukuchtil
Počet porcí
2
Hmotnost porce
393 g
Energie porce
1027 kcal
Čas přípravy
45 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
brambory | 400 368 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 30 117 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 20 72 | gramů kcal | |
máslo | 40 294 | gramů kcal | |
ořechy vlašské mleté | 80 540 | gramů kcal | |
pšeničná krupice | 160 578 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept

2.
Brambory rozdrtitíme, nebo nastrouháme najemno.
3.
vejce slepičí 1 kus • pšeničná krupice 160 gramů • sůl 1 špetka
Přidáme jedno vajíčko, krupici a špetku soli. Uhněteme těsto.

4.
mouka polohrubá 20 gramů
Těsto si na pomoučeném válu rozdělíme na 6 částí. Z každé části vyválíme roztaženými prsty kousek těsta, který nakrájíme příborovým nožem na kratší části.

5.
Šišky odkládáme postupně stranou přiměřeně pomoučené, aby se navzájem neslepily.

6.
Šišky vložíme do vroucí vody. Po chvíli uvařené vyplouvají na povrch. Necháme je na mírném varu ještě 4 minuty po vyplavání.

7.
Odebíráme je děrovanou naběračkou nebo sítkem.


9.
ořechy vlašské mleté 80 gramů • cukr moučkový 30 gramů
Servírujeme posypané směsí mletých ořechů a cukru.

Dobrou chuť!