Šišky s ořechy
Recept na přípravu šišek z bramborového těsta, opékaných na másle a posypaných ořechy s cukrem.
recept,fotorecept,brambory,ořechy vlašské mleté,Sladká jídla
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
brambory | 400 | gramů | |
cukr moučkový | 30 | gramů | |
mouka polohrubá | 20 | gramů | |
máslo | 40 | gramů | |
ořechy vlašské mleté | 80 | gramů | |
pšeničná krupice | 160 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
2.
Brambory rozdrtitíme, nebo nastrouháme najemno.
3.
vejce slepičí 1 kus • pšeničná krupice 160 gramů • sůl 1 špetka
Přidáme jedno vajíčko, krupici a špetku soli. Uhněteme těsto.
4.
mouka polohrubá 20 gramů
Těsto si na pomoučeném válu rozdělíme na 6 částí. Z každé části vyválíme roztaženými prsty kousek těsta, který nakrájíme příborovým nožem na kratší části.
5.
Šišky odkládáme postupně stranou přiměřeně pomoučené, aby se navzájem neslepily.
6.
Šišky vložíme do vroucí vody. Po chvíli uvařené vyplouvají na povrch. Necháme je na mírném varu ještě 4 minuty po vyplavání.
7.
Odebíráme je děrovanou naběračkou nebo sítkem.
9.
ořechy vlašské mleté 80 gramů • cukr moučkový 30 gramů
Servírujeme posypané směsí mletých ořechů a cukru.
Dobrou chuť!