Jablečný kořeněný salát
Seb ka raita - jablečný salát s kořením a jogurtem. Navzdory obsahu koření, v jinak sladkém salátu, není pikantní chuť cítit. Salát se podává k různým jídlům v indické kuchyni, doplňuje a vyrovnává chutě.
recept,fotorecept,jablka,jogurt bílý 3,5% tuku,Ovocné saláty,Recepty indické kuchyně,Vegetariánské recepty,Bezlepkové
Ovocné saláty
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Ovocné saláty Recepty indické kuchyně Vegetariánské recepty Bezlepkové Asijská kuchyně Sezona - Jablka (zima) Sezona - Jablka (podzim)
Ingredience
Ingredience
koření římský kmín mletý - jeera | ¼ | čajové lžičky | |
citronová šťáva | 1 | polévková lžíce | |
cukr třtinový | 2 | čajové lžičky | |
jablka | 450 | gramů | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 150 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | ½ | čajové lžičky |
Recept
2.
citronová šťáva 1 polévková lžíce • cukr třtinový 2 čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ¼ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Přimícháme uvedené ingredience.
Dobrou chuť!