svetvemne.cz

Jablečný kořeněný salát

     

Seb ka raita - jablečný salát s kořením a jogurtem. Navzdory obsahu koření, v jinak sladkém salátu, není pikantní chuť cítit. Salát se podává k různým jídlům v indické kuchyni, doplňuje a vyrovnává chutě.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

10 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
koření římský kmín mletý - jeera¼čajové lžičky
Citronová šťáva1polévková lžíce
Cukr třtinový2čajové lžičky
Jablka450gramů
Jogurt bílý 3,5% tuku150gramů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sůl½čajové lžičky

1. 

jablka 450 g

Jablka omyjeme a nastrouháme i se slupkou.

2. 

citronová šťáva 1 PL  cukr třtinový 2 ČL  pepř černý mletý ½ ČL  koření římský kmín mletý - jeera ¼ ČL  sůl ½ ČL

Přimícháme uvedené ingredience.

3. 

jogurt bílý 3,5% tuku 150 g

Přidáme jogurt a promícháme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit