RECEPTY

Tvarohová vosí hnízda

Tvarohová vosí hnízda

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Koláčky, po kterých se jen "zapráší".

recept,fotorecept,mléko,mouka polohrubá,tvaroh hrudkový,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový70gramů
cukr krystalový1čajová lžička
cukr moučkový-
cukr vanilkový10gramů
droždí čerstvé10gramů
mléko175mililitrů
mouka polohrubá1čajová lžička
mouka polohrubá350gramů
máslo75gramů
rozinky100gramů
sůl-
tvaroh hrudkový500gramů
vaječný žloutek1kus
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

mléko 175 mililitrů  cukr krystalový 1 čajová lžička  mouka polohrubá 1 čajová lžička  droždí čerstvé 10 gramů

V teplém mléce rozmícháme cukr, mouku a droždí. Necháme vzejít kvásek.

V teplém mléce rozmícháme cukr, mouku a...

2. 

mouka polohrubá 350 gramů  cukr krystalový 20 gramů  sůl  vejce slepičí 1 kus  máslo 75 gramů

Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, vejce a rozpuštěné máslo.

Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, špetku...

3. 

Přilijeme kvásek.

Přilijeme kvásek....

4. 

Vypracujeme těsto a necháme vykynout.

Vypracujeme těsto a necháme vykynout....

5. 

tvaroh hrudkový 500 gramů  vaječný žloutek 1 kus  cukr vanilkový 10 gramů

Tvaroh rozmícháme se žloutkem a vanilkovým cukrem.

Tvaroh rozmícháme se žloutkem a vanilkovým...

6. 

vejce slepičí 1 kus

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník 40 x 30 cm. Potřeme ho rozšlehaným vajíčkem.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále...

7. 

rozinky 100 gramů  cukr krystalový 50 gramů

Rovnoměrně rozmístíme tvaroh, posypeme cukrem a umytými rozinkami.

Rovnoměrně rozmístíme tvaroh, posypeme cukrem...

8. 

Stočíme do tuhé rolády a krájíme 2 cm široká kolečka.

Stočíme do tuhé rolády a krájíme 2 cm...

9. 

Kolečka klademe na plech vyložený papírem na pečení, zlehka je zmáčkeme, potřeme vajíčkem.

Kolečka klademe na plech vyložený papírem na...

10. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C....

11. 

cukr moučkový

Ještě horké pocukrujeme prosátým moučkovým cukrem.

Ještě horké pocukrujeme prosátým moučkovým...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit