Vepřové soté s játry
Soté "na divoko" podáváme s vařenými bramborami a pálivou feferonkou.
recept,fotorecept,vepřová kýta,kuřecí játra,Vepřové maso,Bezlaktózové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
koření na zvěřinu | 1 | čajová lžička | |
kuřecí játra | 500 | gramů | |
majoránka | 2 | čajové lžičky | |
mouka hladká | 30 | gramů | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
pórek | 100 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
vepřová kýta | 350 | gramů | |
voda | 600 | mililitrů |
Recept
1.
vepřová kýta 350 gramů • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce
Vepřové maso nakrájíme na proužky a osmahneme na pánvi na oleji.
2.
paprika červená mletá 1 čajová lžička • sůl 1 čajová lžička • koření na zvěřinu 1 čajová lžička • majoránka 2 čajové lžičky • voda 300 mililitrů
Na osmahnuté maso nasypeme papriku, sůl, pepř a majoránku. Podlijeme vodou a zakryté dusíme 25 minut.
4.
Přidáme ho k masu a dusíme 5 minut.
5.
kuřecí játra 500 gramů
K hotovému masu přidáme omytá odblaněná játra. Promícháme a vše spolu ještě 5 - 8 minut povaříme.
Dobrou chuť!