svetvemne.cz

Vepřové soté s játry

     

Soté "na divoko" podáváme s vařenými bramborami a pálivou feferonkou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Koření na zvěřinu1čajová lžička
Kuřecí játra500gramů
Majoránka2čajové lžičky
Mouka hladká30gramů
Olej slunečnicový2polévkové lžíce
Paprika červená mletá1čajová lžička
Pórek100gramů
Sůl1čajová lžička
Sůl
Vepřová kýta350gramů
Voda600mililitrů

1. 

vepřová kýta 350 g  olej slunečnicový 2 PL

Vepřové maso nakrájíme na proužky a osmahneme na pánvi na oleji.

2. 

paprika červená mletá 1 ČL  sůl 1 ČL  koření na zvěřinu 1 ČL  majoránka 2 ČL  voda 300 ml

Na osmahnuté maso nasypeme papriku, sůl, pepř a majoránku. Podlijeme vodou a zakryté dusíme 25 minut.

3. 

pórek 100 g

Pórek omyjeme a nadrobno nakrájíme.

4. 

Přidáme ho k masu a dusíme 5 minut.

5. 

kuřecí játra 500 g

K hotovému masu přidáme omytá odblaněná játra. Promícháme a vše spolu ještě 5 - 8 minut povaříme.

6. 

mouka hladká 30 g  voda 300 ml

Na zahuštění přidáme trochu mouky rozmíchané ve vodě.

7. 

sůl

Povaříme do zhoustnutí, podle chuti dosolíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit