svetvemne.cz

Vepřové soté s játry

Vepřové soté s játry

    

Soté "na divoko" podáváme s vařenými bramborami a pálivou feferonkou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

1. 

vepřová kýta 350 gramů  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce

Vepřové maso nakrájíme na proužky a osmahneme na pánvi na oleji.

2. 

paprika červená mletá 1 čajová lžička  sůl 1 čajová lžička  koření na zvěřinu 1 čajová lžička  majoránka 2 čajové lžičky  voda 300 mililitrů

Na osmahnuté maso nasypeme papriku, sůl, pepř a majoránku. Podlijeme vodou a zakryté dusíme 25 minut.

3. 

pórek 100 gramů

Pórek omyjeme a nadrobno nakrájíme.

4. 

Přidáme ho k masu a dusíme 5 minut.

5. 

kuřecí játra 500 gramů

K hotovému masu přidáme omytá odblaněná játra. Promícháme a vše spolu ještě 5 - 8 minut povaříme.

6. 

mouka hladká 30 gramů  voda 300 mililitrů

Na zahuštění přidáme trochu mouky rozmíchané ve vodě.

7. 

sůl

Povaříme do zhoustnutí, podle chuti dosolíme.

Dobrou chuť!

koření na zvěřinu1čajová lžička
kuřecí játra500gramů
majoránka2čajové lžičky
mouka hladká30gramů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
paprika červená mletá1čajová lžička
pórek100gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
vepřová kýta350gramů
voda600mililitrů

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit