svetvemne.cz

Vepřové soté s játry

    

Soté "na divoko" podáváme s vařenými bramborami a pálivou feferonkou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
koření na zvěřinu1čajová lžička
kuřecí játra500gramů
majoránka2čajové lžičky
mouka hladká30gramů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
paprika červená mletá1čajová lžička
pórek100gramů
sůl1čajová lžička
sůl-
vepřová kýta350gramů
voda600mililitrů

1. 

vepřová kýta 350 gramů  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce

Vepřové maso nakrájíme na proužky a osmahneme na pánvi na oleji.

2. 

paprika červená mletá 1 čajová lžička  sůl 1 čajová lžička  koření na zvěřinu 1 čajová lžička  majoránka 2 čajové lžičky  voda 300 mililitrů

Na osmahnuté maso nasypeme papriku, sůl, pepř a majoránku. Podlijeme vodou a zakryté dusíme 25 minut.

3. 

pórek 100 gramů

Pórek omyjeme a nadrobno nakrájíme.

4. 

Přidáme ho k masu a dusíme 5 minut.

5. 

kuřecí játra 500 gramů

K hotovému masu přidáme omytá odblaněná játra. Promícháme a vše spolu ještě 5 - 8 minut povaříme.

6. 

mouka hladká 30 gramů  voda 300 mililitrů

Na zahuštění přidáme trochu mouky rozmíchané ve vodě.

7. 

sůl

Povaříme do zhoustnutí, podle chuti dosolíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit