Čočkovo-cizrnová polévka s bramborami

Chutná a rychlá smetanovo-mléčná luštěninová polévka, která vás zasytí i zahřeje. Před podáváním posypeme mletým koriandrem, nebo ochutíme citronovou šťávou.
recept,fotorecept,cizrna sterilizovaná,čočka sterilovaná,Luštěninové polévky
Luštěninové polévky
Kategorie
Luštěninové polévky ›Ingredience
Ingredience
brambory | 250 230 | gramů kcal | |
cizrna sterilizovaná | 300 375 | gramů kcal | |
cukr krystalový | ½ 11 | čajové lžičky kcal | |
mléko | 400 192 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 30 105 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 600 0 | mililitrů kcal | |
čočka sterilovaná | 300 231 | gramů kcal |
Recept
1.
brambory 250 gramů • voda 600 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kostičky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.


3.
čočka sterilovaná 300 gramů • cukr krystalový ½ čajové lžičky
... a scezenou čočku. Ochutíme cukrem.

4.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • mléko 400 mililitrů • mouka hladká 30 gramů
Smetanu rozmícháme s mlékem a moukou a vmícháme do polévky. Provaříme a podle chuti dosolíme.

Dobrou chuť!