svetvemne.cz

Cizrnová polévka s mlékem

     

Výborná a zdravá polévka, plná bílkovin a minerálních látek.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
bobkový list3kusy
brambory300gramů
cibule sušená2polévkové lžíce
cizrna sterilizovaná350gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%750mililitrů
mouka hladká60gramů
mrkev250gramů
máslo20gramů
sůl1čajová lžička
sůl0
voda1litr
česnek3stroužky

1. 

cizrna sterilizovaná 350 gramů

Suchou cizrnu (250 g) namočíme přes noc do studené vody a druhý den uvaříme doměkka. Pro rychlejší přípravu je vhodné použít při přípravě polévky cizrnu sterilovanou.

2. 

mrkev 250 gramů  máslo 20 gramů

Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Osmahneme ji 5 minut na másle.

3. 

brambory 300 gramů

Brambory očistíme, omyjeme, pokrájíme a spolu s mrkví opečeme cca 2 minuty.

4. 

voda 1 litr  sůl 1 čajová lžička  bobkový list 3 kusy

Mrkev a brambory zalijeme vodou, přidáme sůl a bobkový list. Zeleninu uvaříme doměkka.

5. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 750 mililitrů  mouka hladká 60 gramů

Do polévky přidáme uvařenou cizrnu a mléko s rozmíchanou moukou. Provaříme.

6. 

česnek 3 stroužky  cibule sušená 2 polévkové lžíce  sůl

Přidáme prolisovaný česnek, sušenou cibuli a podle chuti dosolíme.

7. 

Polévku promícháme a necháme 10 minut odstát, pak podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit