svetvemne.cz

Pórková polévka s osmaženou cizrnou

     

Podzimní pórková polévka, která vás zahřeje.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Brambory500gramů
Bujón kuřecí20gramů
Cizrna sušená150gramů
Mouka hladká4polévkové lžíce
Máslo80gramů
Olej olivový1polévková lžíce
Pepř bílý mletý½čajové lžičky
Pórek500gramů
Semínka (lněné, slunečnicové, sezamové a pod.)1čajová lžička
Sůl1.25čajové lžičky
Voda2litry

1. 

cizrna sušená 150 g

Cizrnu namočíme na noc do vody a druhý den ji uvaříme doměkka. Scedíme a lehce osušíme.

2. 

olej olivový 1 PL  semínka (lněné, slunečnicové, sezamové a pod.) 1 ČL  sůl ¼ ČL

Pak ji osmahneme na oleji. Osolíme a dochutíme např. lněnými a sezamovými semínky.

3. 

pórek 500 g  máslo 80 g  sůl 1 ČL  pepř bílý mletý ½ ČL

Pórek umyjeme, nakrájíme a osmahneme na másle. Přidáme sůl a pepř...

4. 

mouka hladká 4 PL  voda 2 l  bujón kuřecí 20 g

... a zaprášíme moukou. Promícháme a přilijeme horkou vodu, v níž jsme rozmíchali bujón.

5. 

brambory 500 g

Přidáme očištěné a na kostičky nakrájené brambory. Vaříme za občasného míchání 20 minut, do změknutí brambor.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit