RECEPTY

Hrášková polévka se strouháním

Hrášková polévka se strouháním

Velmi dobrá polévka, která zachutná všem.

recept,fotorecept,brambory,hrášek mražený,Krupicové strouhání,Luštěninové polévky

Luštěninové polévky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Krupicové strouhání recept30gramů
brambory150gramů
cibule80gramů
hrášek mražený200gramů
máslo40gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
petrželová nať-
sůl1čajová lžička
sůl-
voda1200mililitrů

 

Recept

1. 

cibule 80 gramů  máslo 40 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na másle.

2. 

brambory 150 gramů

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme k cibuli...

3. 

hrášek mražený 200 gramů  sůl 1 čajová lžička

... a přisypeme hrášek (čerstvý nebo mražený). Osolíme...

4. 

voda 1200 mililitrů

... a přilijeme vodu. Přivedeme do varu a 10 minut vaříme.

5. 

Krupicové strouhání recept 30 gramů

Podle uvedeného receptu si připravíme strouhání a předepsané množství přisypeme do polévky. 10 minut povaříme.

6. 

pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl

Přisypeme pepř a sůl podle chuti, necháme přejít varem.

7. 

petrželová nať

Nakonec do polévky zamícháme nasekanou petrželku.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie