svetvemne.cz

Hrášková polévka se strouháním

     

Velmi dobrá polévka, která zachutná všem.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory150gramů
Cibule80gramů
Hrášek mražený200gramů
Máslo40gramů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Petrželová nať
Sůl1čajová lžička
Sůl
Voda1200mililitrů
Krupicové strouhání30gramů

1. 

cibule 80 g  máslo 40 g

Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na másle.

2. 

brambory 150 g

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme k cibuli...

3. 

hrášek mražený 200 g  sůl 1 ČL

... a přisypeme hrášek (čerstvý nebo mražený). Osolíme...

4. 

voda 1200 ml

... a přilijeme vodu. Přivedeme do varu a 10 minut vaříme.

5. 

Krupicové strouhání recept 30 g

Podle uvedeného receptu si připravíme strouhání a předepsané množství přisypeme do polévky. 10 minut povaříme.

6. 

pepř černý mletý ½ ČL  sůl

Přisypeme pepř a sůl podle chuti, necháme přejít varem.

7. 

petrželová nať

Nakonec do polévky zamícháme nasekanou petrželku.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit