Marocký vrabec v srnčím hřbetě
Výborné jídlo z kuřecích prsou zapečené ve srnčím hřbetě.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,Kuřecí maso,Bezlepkové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | - | ||
kukuřice sterilovaná | - | ||
kuřecí prsa | 300 | gramů | |
okurka salátová | - | ||
olej dýňový | - | ||
ořechy kešu | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
rajčata | - | ||
smetana sladká na vaření | 150 | mililitrů | |
sýr Gorgonzola | 100 | gramů | |
sůl | - | ||
zelí čínská | - | ||
šunka kuřecí | 100 | gramů |
Recept
1.
kuřecí prsa 300 gramů • sýr Gorgonzola 100 gramů • smetana sladká na vaření 150 mililitrů • šunka kuřecí 100 gramů
Kuřecí prsa omyjeme a položíme do formy na srnčí hřbet. Sýr nastrouháme, spolu se smetanou utřeme, ne úplně, ale tak, aby nám zůstaly hrudky sýra, které se nám nádherně zapečou. Na kuřecí prsa poklademe na kostičky pokrájenou šunku a zalijeme smetanou se sýrem. Pečeme zakryté 30 minut cca na 180 °C, odkryté cca 10 minut dokud se sýr shora nezapeče.
3. Zeleninový salát
rajčata • okurka salátová • zelí čínská • kukuřice sterilovaná • sůl • pepř černý mletý • citronová šťáva • olej dýňový
Zeleninu nadrobno pokrájíme, přidáme kukuřici, jemně, podle chuti osolíme a opepříme, pokapeme citronovou šťávou, promícháme a polijeme dýňovým olejem.
Dobrou chuť!