svetvemne.cz

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou

     

Lehký a dietní oběd.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Cibule150gramů
Kuřecí prsa600gramů
Olej olivový2polévkové lžíce
Rýže dlouhozrnná parboiled350gramů
Sýr tvrdýg
Sůl2čajové lžičky
Vodal
Voda1decilitr
Zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice)350gramů

1. Vaření rýže

rýže dlouhozrnná Parboiled 350 g  sůl 1 ČL  voda

Rýži Parboiled propláchneme pod tekoucí vodou na sítku. Vložíme do hrnce, chvíli ji opékáme, přidáme sůl a zalijeme vařící vodou cca 1,5 - 2 cm nad povrch rýže. Uvaříme ji doměkka.

Vaření rýže

2. Příprava masa

olej olivový 2 PL  cibule 150 g  kuřecí prsa 600 g  sůl 1 ČL  voda 1 dl

Cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme dohněda na oleji v hlubším hrnci. Přidáme omyté, na menší kostky nakrájené kuřecí maso. Osolíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme 20 minut.

Příprava masa

3. Přidáme zeleninu

zelenina zmrazená (mrkev, hrášek, kukuřice) 350 g

Do udušení kuřecího masa přidáme míchanou mrazenou zeleninu a spolu podusíme cca 5 minut.

Přidáme zeleninu

4. 

K masu a zelenině přimícháme rýži.

5. 

sýr tvrdý

Podáváme teplé posypané strouhaným sýrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit