svetvemne.cz

Kuřecí soté s omáčkou z ústřic

     

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr krystalovýg
Kuřecí prsa700gramů
Olej slunečnicový100mililitrů
Omáčka ústřičná30mililitrů
Paprika3kusy
Pórek60gramů
Sójová omáčka30mililitrů
Sůlg
Voda20mililitrů
Víno rýžové3čajové lžičky
Víno rýžové30mililitrů
Zázvor kořen20gramů
Škrob kukuřičný3polévkové lžíce

1. 

kuřecí prsa 700 g

Kuřecí maso najkrájíme na menší plátky.

2. 

škrob kukuřičný 3 PL  voda 20 ml  víno rýžové 3 ČL  sůl

Škrob rozmícháme ve vodě. Rýžové víno smícháme se solí a jednou třetinou rozmíchaného škrobu.

3. 

pórek 60 g  zázvor kořen 20 g  paprika 3 ks

Maso smícháme s připravenou směsí a necháme v chladu odpočívat. Opláchneme pórek, oloupeme zázvor a nakrájíme nadrobno. Papriku nakrájíme na kousky menší než kousky masa.

4. Příprava omáčky

omáčka ústřičná 30 ml  sójová omáčka 30 ml  sůl  cukr krystalový  víno rýžové 30 ml

Smícháme sójovou omáčku, omáčku z ústřic, rýžové víno, špetku cukru a špetku soli. Přimícháme zbývající rozmíchaný škrob.

Příprava omáčky

5. Osmahneme

olej slunečnicový 100 ml

Rozpálíme olej ve woku. Přidáme maso a opékáme kousky papriky za stálého míchání, dokud suroviny lehce nezhnědnou. Pak je vyjmeme.

6. Vaříme

Do pánve vložíme pórek, zázvor a za stálého míchání krátce osmahneme. Přidáme maso a papriku. Přilijeme omáčku a uvedeme do varu. Podáváme s rýží nebo opékanými nudlemi.

Vaříme

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit