svetvemne.cz

Kuřecí maso na čínský způsob

     

Chutné drůbeží masíčko plné zdravé barevné zeleniny.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Chilli sladká omáčka4čajové lžičky
Koření kari1čajová lžička
Kuřecí prsa500gramů
Ocet1čajová lžička
Olej slunečnicový2čajové lžičky
Olej slunečnicový5polévkových lžic
Sójová omáčka5čajových lžiček
Sůl zeleninová3čajové lžičky
Voda300mililitrů
Zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs)500gramů
Česnek sušený1čajová lžička
Škrob bramborový2čajové lžičky
Škrob bramborový1polévková lžíce

1. 

ocet 1 ČL  chilli sladká omáčka 4 ČL  sójová omáčka 5 ČL  škrob bramborový 2 ČL  česnek sušený 1 ČL  sůl zeleninová 3 ČL  olej slunečnicový 2 ČL  koření kari 1 ČL

Z uvedených přísad smícháme marinádu, přidáme do ní na nudličky pokrájené kuřecí maso a pořádně promícháme. Necháme chvíli v chladu odležet.

2. 

kuřecí prsa 500 g  olej slunečnicový 5 PL

Na rozehřátém oleji prudce osmažíme naložené maso.

3. 

zelenina zmrazená (asijská zeleninová směs) 500 g

Když je maso orestované, přidáme k němu zeleninovou směs a na mírném ohni spolu opékáme asi 5 minut.

4. 

voda 300 ml  škrob bramborový 1 PL

Zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali škrob a dusíme asi 20 minut, dokud zelenina s masem nezměkne.

5. 

Dochutíme solí, vegetou a sladkou chilli omáčkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit