Kuřecí závitky se zelím a švestkami

Výborné, jemné a šťavnaté kuřecí závitky, plněné slaninou, sušenými švestkami a kysaným zelím.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,slanina oravská,Kuřecí maso,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
kuřecí prsa | 500 550 | gramů kcal | |
mouka hladká | 1 53 | polévková lžíce kcal | |
olej slunečnicový | 0 ?? | kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
slanina oravská | 0 ?? | kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
voda | 300 0 | mililitrů kcal | |
zelí kvašené | 0 ?? | kcal | |
česnek sušený | 0 ?? | kcal | |
švestky sušené | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
kuřecí prsa 500 gramů • sůl • pepř černý mletý • česnek sušený
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a upravíme na velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem.


3.
Na slaninu navrstvíme kysané zelí. TIP: Zelí propláchneme, aby nebylo příliš kyselé.


5.
Řízky opatrně stočíme a spojíme párátky.


7.
mouka hladká 1 polévková lžíce • voda 300 mililitrů
Opečené závitky podlijeme vodou, zakryté podusíme doměkka cca 25-35 minut. Šťávu můžeme zahustit solamylem nebo hladkou moukou.

Dobrou chuť!