Salátová polévka s kopřivou

Smetanovo-mléčná jarní polévka. Podáváme s vajíčkem uvařeným natvrdo.
recept,fotorecept,kopřiva dvoudomá,salát hlávkový,Zeleninové polévky,Vegetariánské recepty
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
| brambory | 250 230 | gramů kcal | |
| citronová šťáva | 0 ?? | kcal | |
| cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
| kopřiva dvoudomá | 40 17 | gramů kcal | |
| mléko | 350 169 | mililitrů kcal | |
| mouka hladká | 30 105 | gramů kcal | |
| ocet | 0 ?? | kcal | |
| salát hlávkový | 160 29 | gramů kcal | |
| smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrů kcal | |
| sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
| voda | 600 0 | mililitrů kcal |
Recept
1. Uvaříme brambory
brambory 250 gramů • voda 600 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vody cca 15-20 minut.

2.
mléko 350 mililitrů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • mouka hladká 30 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička
V mléce rozmícháme smetanu a mouku. Zavářku přilijeme k bramborám a provaříme. Přidáme trochu cukru.


4.
Přidáme je do polévky a krátce povaříme.


6.
Přidáme do polévky, promícháme, odstavíme z ohně a polévku dochutíme citronovou šťávou nebo octem.

Dobrou chuť!





















