RECEPTY

Věnečky

Věnečky

Osvědčený recept na přípravu lahodných plněných věnečků z odpalovaného těsta.

recept,fotorecept,máslo,máslo,mouka polohrubá,mouka hladká,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

40

Čas přípravy

1 h. 40 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

brandy2polévkové lžíce
cukr krystalový100gramů
cukr vanilkový8gramů
mléko350mililitrů
mouka hladká70gramů
mouka polohrubá200gramů
máslo225gramů
sůl-
vaječný žloutek1kus
vejce slepičí5
voda300mililitrů

 

Recept

1. Odpalované těsto na věnečky

voda 300 mililitrů  máslo 100 gramů  sůl

V hrnci uvaříme vodu se ztuženým tukem a špetkou soli.

2. 

mouka polohrubá 200 gramů

Do hrnce přidáme postupně mouku a mícháme dokud se těsto nespojí v jednu hroudu.

3. 

vejce slepičí 5 ks

Hmotu necháme vychladnout a následně postupně přimícháme vajíčka.

4. 

Pomocí zdobítka tvoříme na plechu pokrytém pečícím papírem kroužky.

5. 

Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 26 minut.

6. Krém na věnečky

mléko 350 mililitrů  cukr krystalový 100 gramů  cukr vanilkový 8 gramů  vaječný žloutek 1 kus  mouka hladká 70 gramů

V hrnci uvaříme mléko, cukr a vaječný žloutek. Po přivedení k varu přidáváme postupně mouku a intenzivně mícháme, dokud nevznikne hladký hustý krém.

7. 

máslo 125 gramů  brandy 2 polévkové lžíce

Změklé máslo s brandy vyšleháme krátce metličkou a následně přimícháme do vychladlého krému.

8. 

Upečené věnečky plníme krémem. Servírovat můžeme pocukrované.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie