RECEPTY

Jemný čokoládový řez

Jemný čokoládový řez

Jemný čokoládovo-kávový dezert. Krém může být servírovaný i v elegantních skleničkách.

recept,fotorecept,mléko,cukr krystalový,kakao - prášek,piškoty dlouhé,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový100gramů
cukr vanilkový1kus
kakao - prášek20gramů
káva černá-
mléko600mililitrů
mouka hladká50gramů
máslo50gramů
piškoty dlouhé150gramů
poleva cukrářská čokoládová-
rum3mililitry
vaječný žloutek1kus
šlehačka-

 

Recept

1. 

mléko 600 mililitrů  cukr krystalový 100 gramů  cukr vanilkový 1 kus

Do 300 ml mléka nasypeme krystalový a vanilkový cukr. Zahřejeme na mírném ohni.

2. 

vaječný žloutek 1 kus  mouka hladká 50 gramů  kakao - prášek 20 gramů

Ve zbytku studeného mléka rozmícháme mouku, kakao, žloutek a za stálého míchání vlijeme do horkého mléka.

3. 

Krém za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

4. 

máslo 50 gramů

Do mírně vychladlého krému vmícháme máslo.

5. 

piškoty dlouhé 150 gramů  káva černá  rum 3 mililitry

Do formy poklademe dlouhé piškoty (lady fingers), které před tím namočíme na 3 sekundy do silného vývaru z kávy smíchané s trochou rumu.

6. 

Formu zalijeme vychlazeným krémem.

7. 

Povrch pokryjeme zbylými kávovými piškoty a dobře zchladíme.

8. 

šlehačka  poleva cukrářská čokoládová

Zchlazený dezert překlopíme, polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme šlehačkou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit