svetvemne.cz

Jemný čokoládový řez

    

Jemný čokoládovo-kávový dezert. Krém může být servírovaný i v elegantních skleničkách.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mléko 600 mililitrů  cukr krystalový 100 gramů  cukr vanilkový 1 kus

Do 300 ml mléka nasypeme krystalový a vanilkový cukr. Zahřejeme na mírném ohni.

2. 

vaječný žloutek 1 kus  mouka hladká 50 gramů  kakao - prášek 20 gramů

Ve zbytku studeného mléka rozmícháme mouku, kakao, žloutek a za stálého míchání vlijeme do horkého mléka.

3. 

Krém za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

4. 

máslo 50 gramů

Do mírně vychladlého krému vmícháme máslo.

5. 

piškoty dlouhé 150 gramů  káva černá  rum 3 mililitry

Do formy poklademe dlouhé piškoty (lady fingers), které před tím namočíme na 3 sekundy do silného vývaru z kávy smíchané s trochou rumu.

6. 

Formu zalijeme vychlazeným krémem.

7. 

Povrch pokryjeme zbylými kávovými piškoty a dobře zchladíme.

8. 

šlehačka  poleva cukrářská čokoládová

Zchlazený dezert překlopíme, polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme šlehačkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit