Jemný čokoládový řez
Jemný čokoládovo-kávový dezert. Krém může být servírovaný i v elegantních skleničkách.
recept,fotorecept,mléko,cukr krystalový,kakao - prášek,piškoty dlouhé,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 | gramů | |
cukr vanilkový | 1 | kus | |
kakao - prášek | 20 | gramů | |
káva černá | - | ||
mléko | 600 | mililitrů | |
mouka hladká | 50 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
piškoty dlouhé | 150 | gramů | |
poleva cukrářská čokoládová | - | ||
rum | 3 | mililitry | |
vaječný žloutek | 1 | kus | |
šlehačka | - |
Recept
1.
mléko 600 mililitrů • cukr krystalový 100 gramů • cukr vanilkový 1 kus
Do 300 ml mléka nasypeme krystalový a vanilkový cukr. Zahřejeme na mírném ohni.
2.
vaječný žloutek 1 kus • mouka hladká 50 gramů • kakao - prášek 20 gramů
Ve zbytku studeného mléka rozmícháme mouku, kakao, žloutek a za stálého míchání vlijeme do horkého mléka.
3.
Krém za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
5.
piškoty dlouhé 150 gramů • káva černá • rum 3 mililitry
Do formy poklademe dlouhé piškoty (lady fingers), které před tím namočíme na 3 sekundy do silného vývaru z kávy smíchané s trochou rumu.
6.
Formu zalijeme vychlazeným krémem.
7.
Povrch pokryjeme zbylými kávovými piškoty a dobře zchladíme.
8.
šlehačka • poleva cukrářská čokoládová
Zchlazený dezert překlopíme, polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme šlehačkou.
Dobrou chuť!