Ptačí mléko

Chutný polotekutý pamlsek.
recept,fotorecept,mléko,mléko,vaječný žloutek,Dezerty v sklenici,Bezlepkové
Dezerty v sklenici
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 100 402 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
cukr vanilkový | 60 217 | gramů kcal | |
mléko | 2 960 | litry kcal | |
mléko | 250 120 | mililitrů kcal | |
vaječný bílek | 6 101 | kcal | |
vaječný žloutek | 6 342 | kcal | |
škrob kukuřičný | 60 217 | gramů kcal |
Recept
1.
mléko 2 litry • vaječný bílek 6 ks • cukr vanilkový 60 gramů • cukr moučkový
Mléko s vanilkovým cukrem přivedeme do varu. Vaječné bílky vložíme do hlubší misky, přidáme trochu moučkového cukru a vyšleháme dotuha.

2.
Do mírně vroucího mléka vkládáme lžičkou nočky ze sněhu z bílků. Chvíli povaříme.

3.
Nočky vyndáme, nejlépe naběračkou s otvory, přes které proteče zpět do hrnce zachycené mléko, případně větším sítkem.

4.
Sněhové nočky vložíme do hlubší mísy

5.
cukr krystalový 100 gramů • mléko 250 mililitrů • škrob kukuřičný 60 gramů • vaječný žloutek 6 ks
Do mléka v hrnci přidáme cukr. Ve studeném mléce rozmícháme žloutky a maizenu. Přilijeme k horkému mléku v hrnci a mícháme do mírného ztuhnutí.

6.
Uvařeným mléčným krémem zalijeme sněhové nočky, promícháme a necháme vychladnout.

Dobrou chuť!