RECEPTY

Marcipánová kočičí očka

Marcipánová kočičí očka

Vánoční marcipánové cukroví máčené v čokoládě.

recept,fotorecept,marcipánová hmota,čokoláda na vaření,Suché pečivo,Vánoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

45

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citronová šťáva2polévkové lžíce
cukr moučkový100gramů
marcipánová hmota150gramů
mouka hladká375gramů
máslo150gramů
ořechy lískové mleté150gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)50mililitrů
smetana kyselá (14-18% tuku)75gramů
sůl1špetka
vaječný bílek1kus
vejce slepičí2kusy
čokoláda na vaření75gramů

 

Recept

1. 

mouka hladká 375 gramů  cukr moučkový 100 gramů  sůl 1 špetka  smetana kyselá (14-18% tuku) 75 gramů  vejce slepičí 2 kusy  máslo 150 gramů

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme v chladu nejméně hodinu ztuhnout.

3. 

marcipánová hmota 150 gramů

Do mísy vložíme marcipán.

4. 

citronová šťáva 2 polévkové lžíce  vaječný bílek 1 kus

Přidáme citronovou šťávu, 2/3 rozmíchaného vaječného bílku a umícháme.

5. 

ořechy lískové mleté 150 gramů

Přisypeme ořechy a zamícháme.

6. 

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na velikost 45 x 30 cm.

7. 

Na těsto rovnoměrně rozetřeme nádivku. Těsto stočíme od širšího kraje, z jedné i z druhé strany, do středu.

8. 

Uprostřed potřeme těsto zbytkem rozšlehaného bílku a těsta spojíme. Dvojroládu rozdělíme na dvě poloviny (pro lepší uložení) a dáme na dvě hodiny zchladit do chladničky.

9. 

Nakrájíme na tenčí, asi 6-7 mm široké plátky.

10. 

Plátky poklademe na plech vyložený pečicím papírem.

11. 

Pečeme 15 min. při teplotě 190 °C.

12. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 50 mililitrů  čokoláda na vaření 75 gramů

Připravíme si čokoládovou polevu ze smetany, kterou zahřejeme ve vodní lázni, a rozmícháme v ní čokoládu.

13. 

Do polevy částečně namočíme cukroví...

14. 

... a necháme ho usušit na mřížce.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit