svetvemne.cz

Marcipánová kočičí očka

Marcipánová kočičí očka

    

Vánoční marcipánové cukroví máčené v čokoládě.

Ukuchtil

Počet porcí

45

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

1. 

mouka hladká 375 gramů  cukr moučkový 100 gramů  sůl 1 špetka  smetana kyselá (14-18% tuku) 75 gramů  vejce slepičí 2 kusy  máslo 150 gramů

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme v chladu nejméně hodinu ztuhnout.

3. 

marcipánová hmota 150 gramů

Do mísy vložíme marcipán.

4. 

citronová šťáva 2 polévkové lžíce  vaječný bílek 1 kus

Přidáme citronovou šťávu, 2/3 rozmíchaného vaječného bílku a umícháme.

5. 

ořechy lískové mleté 150 gramů

Přisypeme ořechy a zamícháme.

6. 

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na velikost 45 x 30 cm.

7. 

Na těsto rovnoměrně rozetřeme nádivku. Těsto stočíme od širšího kraje, z jedné i z druhé strany, do středu.

8. 

Uprostřed potřeme těsto zbytkem rozšlehaného bílku a těsta spojíme. Dvojroládu rozdělíme na dvě poloviny (pro lepší uložení) a dáme na dvě hodiny zchladit do chladničky.

9. 

Nakrájíme na tenčí, asi 6-7 mm široké plátky.

10. 

Plátky poklademe na plech vyložený pečicím papírem.

11. 

Pečeme 15 min. při teplotě 190 °C.

12. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 50 mililitrů  čokoláda na vaření 75 gramů

Připravíme si čokoládovou polevu ze smetany, kterou zahřejeme ve vodní lázni, a rozmícháme v ní čokoládu.

13. 

Do polevy částečně namočíme cukroví...

14. 

... a necháme ho usušit na mřížce.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit