Marcipánová kočičí očka
Vánoční marcipánové cukroví máčené v čokoládě.
recept,fotorecept,marcipánová hmota,čokoláda na vaření,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 2 | polévkové lžíce | |
cukr moučkový | 100 | gramů | |
marcipánová hmota | 150 | gramů | |
mouka hladká | 375 | gramů | |
máslo | 150 | gramů | |
ořechy lískové mleté | 150 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 50 | mililitrů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 75 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
vaječný bílek | 1 | kus | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
čokoláda na vaření | 75 | gramů |
Recept
1.
mouka hladká 375 gramů • cukr moučkový 100 gramů • sůl 1 špetka • smetana kyselá (14-18% tuku) 75 gramů • vejce slepičí 2 kusy • máslo 150 gramů
Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.
2.
Vypracujeme těsto a necháme v chladu nejméně hodinu ztuhnout.
4.
citronová šťáva 2 polévkové lžíce • vaječný bílek 1 kus
Přidáme citronovou šťávu, 2/3 rozmíchaného vaječného bílku a umícháme.
6.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále na velikost 45 x 30 cm.
7.
Na těsto rovnoměrně rozetřeme nádivku. Těsto stočíme od širšího kraje, z jedné i z druhé strany, do středu.
8.
Uprostřed potřeme těsto zbytkem rozšlehaného bílku a těsta spojíme. Dvojroládu rozdělíme na dvě poloviny (pro lepší uložení) a dáme na dvě hodiny zchladit do chladničky.
9.
Nakrájíme na tenčí, asi 6-7 mm široké plátky.
10.
Plátky poklademe na plech vyložený pečicím papírem.
11.
Pečeme 15 min. při teplotě 190 °C.
12.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 50 mililitrů • čokoláda na vaření 75 gramů
Připravíme si čokoládovou polevu ze smetany, kterou zahřejeme ve vodní lázni, a rozmícháme v ní čokoládu.
13.
Do polevy částečně namočíme cukroví...
14.
... a necháme ho usušit na mřížce.
Dobrou chuť!