svetvemne.cz

Punčová srdíčka

    

Lahodná marcipánová srdíčka s punčovou polevou.

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
aroma punčová-
cukr práškový220gramů
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
marcipánová hmota200gramů
mouka polohrubá400gramů
máslo250gramů
rum2polévkové lžíce
sirup malinový1polévková lžíce

1. Příprava marcipánového těsta

mouka polohrubá 400 gramů  máslo 250 gramů  cukr práškový 100 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička  marcipánová hmota 200 gramů

Mouku spolu s máslem, cukrem, špetkou soli, práškem do pečiva a nastrouhanou marcipánovou hmotou smícháme dohromady. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu v chladu.

Příprava marcipánového těsta

2. Těsto vyválíme

Těsto vyválíme na pomoučené pracovní desce na tloušťku 5 mm. Vykrajujeme srdíčka.

Těsto vyválíme

3. 

Srdíčka položíme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 15 minut.

4. Příprava punčové polevy

rum 2 polévkové lžíce  sirup malinový 1 polévková lžíce  cukr práškový 120 gramů  aroma punčová

Punčovou polevu připravíme smícháním teplého rumu se sirupem a cukrem. Přidáme 3 kapky punčového aroma.

Příprava punčové polevy

5. Namočíme do polevy

Upečená, vychlazená srdíčka namočíme jednou stranou do polevy. Položíme na mřížku a necháme ztuhnout.

Namočíme do polevy

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit