svetvemne.cz

Punčová srdíčka

     

Lahodná marcipánová srdíčka s punčovou polevou.

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Aroma punčová
Cukr práškový220gramů
Kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
Marcipánová hmota200gramů
Mouka polohrubá400gramů
Máslo250gramů
Rum2polévkové lžíce
Sirup malinový1polévková lžíce

1. Příprava marcipánového těsta

mouka polohrubá 400 g  máslo 250 g  cukr práškový 100 g  kypřicí prášek do pečiva 1 ČL  marcipánová hmota 200 g

Mouku spolu s máslem, cukrem, špetkou soli, práškem do pečiva a nastrouhanou marcipánovou hmotou smícháme dohromady. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu v chladu.

Příprava marcipánového těsta

2. Těsto vyválíme

Těsto vyválíme na pomoučené pracovní desce na tloušťku 5 mm. Vykrajujeme srdíčka.

Těsto vyválíme

3. 

Srdíčka položíme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 15 minut.

4. Příprava punčové polevy

rum 2 PL  sirup malinový 1 PL  cukr práškový 120 g  aroma punčová

Punčovou polevu připravíme smícháním teplého rumu se sirupem a cukrem. Přidáme 3 kapky punčového aroma.

Příprava punčové polevy

5. Namočíme do polevy

Upečená, vychlazená srdíčka namočíme jednou stranou do polevy. Položíme na mřížku a necháme ztuhnout.

Namočíme do polevy

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit