Punčová srdíčka
Lahodná marcipánová srdíčka s punčovou polevou.
recept,fotorecept,mouka polohrubá,máslo,marcipánová hmota,aroma punčová,Suché pečivo,Vánoční recepty,Valentýnské
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
aroma punčová | - | ||
cukr moučkový | 220 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
marcipánová hmota | 200 | gramů | |
mouka polohrubá | 400 | gramů | |
máslo | 250 | gramů | |
rum | 2 | polévkové lžíce | |
sirup malinový | 1 | polévková lžíce |
Recept
1. Příprava marcipánového těsta
mouka polohrubá 400 gramů • máslo 250 gramů • cukr moučkový 100 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička • marcipánová hmota 200 gramů
Mouku spolu s máslem, cukrem, špetkou soli, práškem do pečiva a nastrouhanou marcipánovou hmotou smícháme dohromady. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu v chladu.
2. Těsto vyválíme
Těsto vyválíme na pomoučené pracovní desce na tloušťku 5 mm. Vykrajujeme srdíčka.
3.
Srdíčka položíme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 15 minut.
4. Příprava punčové polevy
rum 2 polévkové lžíce • sirup malinový 1 polévková lžíce • cukr moučkový 120 gramů • aroma punčová
Punčovou polevu připravíme smícháním teplého rumu se sirupem a cukrem. Přidáme 3 kapky punčového aroma.
5. Namočíme do polevy
Upečená, vychlazená srdíčka namočíme jednou stranou do polevy. Položíme na mřížku a necháme ztuhnout.
Dobrou chuť!