Marcipánová srdíčka s mandlovou polevou

Jemné máslové cukroví, plné mandlové vůně a chuti.
recept,fotorecept,mandle mleté,marcipánová hmota,mandlový likér - Amaretto,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 230 893 | gramů kcal | |
cukrářské zdobení - pestré | 0 ?? | kcal | |
džem malinový | 0 ?? | kcal | |
mandle mleté | 100 576 | gramů kcal | |
mandlový likér - Amaretto | 3 166 | polévkové lžíce kcal | |
marcipánová hmota | 200 904 | gramů kcal | |
mouka hladká | 200 694 | gramů kcal | |
máslo | 180 1322 | gramů kcal | |
vaječný žloutek | 1 57 | kus kcal | |
škrob kukuřičný | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
mandle mleté 100 gramů • mouka hladká 200 gramů • cukr moučkový 80 gramů • máslo 180 gramů • vaječný žloutek 1 kus
Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, nasekané máslo, žloutek a mleté mandle. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.

2.
Těsto rozválíme asi na 5 milimetrů a vykrajujeme srdíčka. Pomocí nože je přendáme na plech vyložený papírem na pečení.

3.
Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.

4.
marcipánová hmota 200 gramů • škrob kukuřičný
Marcipánovou hmotu rozválíme na desce posypané trochou kukuřičného škrobu, na tloušťku asi 3-4 milimetrů. Z hmoty vykrajujeme srdíčka.

5.
Upečené srdíčko potřeme jemně džemem, zakryjeme srdíčkem z marcipánu a na vrch položíme upečené srdíčko.

6.
mandlový likér - Amaretto 3 polévkové lžíce • cukr moučkový 150 gramů
Polevu připravíme rozmícháním cukru v likéru.

7.
Srdíčka částečně namáčíme do polevy, ozdobíme a necháme polevu proschnout.

Dobrou chuť!