RECEPTY

Marcipánová srdíčka s mandlovou polevou

Marcipánová srdíčka s mandlovou polevou

Jemné máslové cukroví, plné mandlové vůně a chuti.

recept,fotorecept,mandle mleté,marcipánová hmota,mandlový likér - Amaretto,Suché pečivo,Vánoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový230gramů
cukrářské zdobení - pestré-
džem malinový-
mandle mleté100gramů
mandlový likér - Amaretto3polévkové lžíce
marcipánová hmota200gramů
mouka hladká200gramů
máslo180gramů
vaječný žloutek1kus
škrob kukuřičný-

 

Recept

1. 

mandle mleté 100 gramů  mouka hladká 200 gramů  cukr moučkový 80 gramů  máslo 180 gramů  vaječný žloutek 1 kus

Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, nasekané máslo, žloutek a mleté mandle. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.

2. 

Těsto rozválíme asi na 5 milimetrů a vykrajujeme srdíčka. Pomocí nože je přendáme na plech vyložený papírem na pečení.

3. 

Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.

4. 

marcipánová hmota 200 gramů  škrob kukuřičný

Marcipánovou hmotu rozválíme na desce posypané trochou kukuřičného škrobu, na tloušťku asi 3-4 milimetrů. Z hmoty vykrajujeme srdíčka.

5. 

džem malinový

Upečené srdíčko potřeme jemně džemem, zakryjeme srdíčkem z marcipánu a na vrch položíme upečené srdíčko.

6. 

mandlový likér - Amaretto 3 polévkové lžíce  cukr moučkový 150 gramů

Polevu připravíme rozmícháním cukru v likéru.

7. 

cukrářské zdobení - pestré

Srdíčka částečně namáčíme do polevy, ozdobíme a necháme polevu proschnout.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie