Marcipánová srdíčka s mandlovou polevou
Jemné máslové cukroví, plné mandlové vůně a chuti.
recept,fotorecept,mandle mleté,marcipánová hmota,mandlový likér - Amaretto,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 230 | gramů | |
cukrářské zdobení - pestré | - | ||
džem malinový | - | ||
mandle mleté | 100 | gramů | |
mandlový likér - Amaretto | 3 | polévkové lžíce | |
marcipánová hmota | 200 | gramů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
máslo | 180 | gramů | |
vaječný žloutek | 1 | kus | |
škrob kukuřičný | - |
Recept
1.
mandle mleté 100 gramů • mouka hladká 200 gramů • cukr moučkový 80 gramů • máslo 180 gramů • vaječný žloutek 1 kus
Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, nasekané máslo, žloutek a mleté mandle. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.
2.
Těsto rozválíme asi na 5 milimetrů a vykrajujeme srdíčka. Pomocí nože je přendáme na plech vyložený papírem na pečení.
3.
Pečeme 8 min. při teplotě 180 °C.
4.
marcipánová hmota 200 gramů • škrob kukuřičný
Marcipánovou hmotu rozválíme na desce posypané trochou kukuřičného škrobu, na tloušťku asi 3-4 milimetrů. Z hmoty vykrajujeme srdíčka.
5.
Upečené srdíčko potřeme jemně džemem, zakryjeme srdíčkem z marcipánu a na vrch položíme upečené srdíčko.
6.
mandlový likér - Amaretto 3 polévkové lžíce • cukr moučkový 150 gramů
Polevu připravíme rozmícháním cukru v likéru.
7.
Srdíčka částečně namáčíme do polevy, ozdobíme a necháme polevu proschnout.
Dobrou chuť!