svetvemne.cz

Kardamomové indické sušenky

    

Nabízíme jeden z receptů na jemné, křehké a chutné sušenky Nankhatai (Nankatai), které se s oblibou pečou během různých svátků v Indii, nevyjímaje svátky Vánoční.

Ukuchtil

Počet porcí

35

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
kardamon mletý1čajová lžička
mouka cizrnová hladká25gramů
cukr třtinový75gramů
mandle sladké jádra-
mouka celozrnná100gramů
mouka hladká150gramů
muškátový ořech mletý½čajové lžičky
máslo160gramů
pšeničná krupice25gramů
soda bikarbona½čajové lžičky

1. 

mouka hladká 150 gramů  mouka celozrnná 100 gramů  mouka cizrnová hladká 25 gramů  pšeničná krupice 25 gramů  soda bikarbona ½ čajové lžičky  cukr třtinový 75 gramů  kardamon mletý 1 čajová lžička  muškátový ořech mletý ½ čajové lžičky  máslo 160 gramů

Do mísy nasypeme mouky, jedlou sodu, cukr, pepř a přidáme nakrájené změklé máslo.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme ho půl hodiny při pokojové teplotě odpočívat.

3. 

mandle sladké jádra

Těsto prohněteme a tvarujeme z něj kuličky, do kterých vtlačíme mandle nebo pistácie.

4. 

Pečeme při teplotě 180 °C 15 minut. Po upečení necháme důkladně vychladnout. Skladujeme v uzavíratelné nádobě.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit