svetvemne.cz

Kardamomové indické sušenky

     

Nabízíme jeden z receptů na jemné, křehké a chutné sušenky Nankhatai (Nankatai), které se s oblibou pečou během různých svátků v Indii, nevyjímaje svátky Vánoční.

Ukuchtil

Počet porcí

35

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
kardamon mletý1čajová lžička
mouka cizrnová hladká25gramů
Cukr třtinový75gramů
Mandle sladké jádra
Mouka celozrnná100gramů
Mouka hladká150gramů
Muškátový ořech mletý½čajové lžičky
Máslo160gramů
Pšeničná krupice25gramů
Soda bikarbona½čajové lžičky

1. 

mouka hladká 150 g  mouka celozrnná 100 g  mouka cizrnová hladká 25 g  pšeničná krupice 25 g  soda bikarbona ½ ČL  cukr třtinový 75 g  kardamon mletý 1 ČL  muškátový ořech mletý ½ ČL  máslo 160 g

Do mísy nasypeme mouky, jedlou sodu, cukr, pepř a přidáme nakrájené změklé máslo.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme ho půl hodiny při pokojové teplotě odpočívat.

3. 

mandle sladké jádra

Těsto prohněteme a tvarujeme z něj kuličky, do kterých vtlačíme mandle nebo pistácie.

4. 

Pečeme při teplotě 180 °C 15 minut. Po upečení necháme důkladně vychladnout. Skladujeme v uzavíratelné nádobě.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit