RECEPTY

Kardamomové indické sušenky

Kardamomové indické sušenky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Nabízíme jeden z receptů na jemné, křehké a chutné sušenky Nankhatai (Nankatai), které se s oblibou pečou během různých svátků v Indii, nevyjímaje svátky Vánoční.

recept,fotorecept, kardamon mletý,mandle sladké jádra,Suché pečivo,Recepty indické kuchyně,Vánoční recepty,Vegetariánské recepty

Suché pečivo

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

35

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

kardamon mletý

1

19

čajová lžička

kcal

mouka cizrnová hladká

25

97

gramů

kcal

cukr třtinový

75

297

gramů

kcal

mandle sladké jádra

0

??

kcal

mouka celozrnná

100

335

gramů

kcal

mouka hladká

150

521

gramů

kcal

muškátový ořech mletý

½

14

čajové lžičky

kcal

máslo

160

1175

gramů

kcal

pšeničná krupice

25

91

gramů

kcal

soda bikarbona

½

0

čajové lžičky

kcal

 

Recept

1. 

mouka hladká 150 gramů  mouka celozrnná 100 gramů  mouka cizrnová hladká 25 gramů  pšeničná krupice 25 gramů  soda bikarbona ½ čajové lžičky  cukr třtinový 75 gramů  kardamon mletý 1 čajová lžička  muškátový ořech mletý ½ čajové lžičky  máslo 160 gramů

Do mísy nasypeme mouky, jedlou sodu, cukr, pepř a přidáme nakrájené změklé máslo.

Do mísy nasypeme mouky, jedlou sodu, cukr, pepř...

2. 

Vypracujeme těsto a necháme ho půl hodiny při pokojové teplotě odpočívat.

Vypracujeme těsto a necháme ho půl hodiny při...

3. 

mandle sladké jádra

Těsto prohněteme a tvarujeme z něj kuličky, do kterých vtlačíme mandle nebo pistácie.

Těsto prohněteme a tvarujeme z něj kuličky, do...

4. 

Pečeme při teplotě 180 °C 15 minut. Po upečení necháme důkladně vychladnout. Skladujeme v uzavíratelné nádobě.

Pečeme při teplotě 180 °C 15 minut. Po...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit