Arašídové minivěžičky
Jemné a měkké vánoční koláčky z máslovo-smetanového těsta.
recept,fotorecept,arašídy pražené nesolené,Suché pečivo,Vánoční recepty
Suché pečivo
Ingredience
Ingredience
arašídy pražené nesolené | 100 | gramů | |
bílá čokoláda | 60 | gramů | |
cukr moučkový | 80 | gramů | |
kakao - prášek | 20 | gramů | |
mouka hladká | 200 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
máslo | 100 | gramů | |
olej slunečnicový | 1 | polévková lžíce | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 80 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mouka hladká 200 gramů • cukr moučkový 80 gramů • vejce slepičí 1 kus • kakao - prášek 20 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 80 gramů • máslo 100 gramů
Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, vejce, kakao, zakysanou smetanu a nasekané změklé máslo. Vypracujeme jemné, nepříliš pevné těsto. Těsto zakryjeme a necháme hodinu odstát v lednici.
2.
Těsto prohněteme a rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 4 mm. Z těsta vykrajujeme tři druhy koleček: větší, střední a menší. Z každé velikosti vykrojíme stejný počet koleček.
3.
Vykrojené tvary klademe na plech vyložený pečicím papírem.
4.
Pečeme 8 min. při teplotě 170 °C.
6.
Najemno umeleme.
9.
Arašídovou nádivku vložíme do cukrářského sáčku.
10.
Nádivkou spojujeme kolečka od největšího po nejmenší.
Dobrou chuť!