svetvemne.cz

Ořechové řezy Charašo

    

Jednoduchý zákusek, plný ořechů a čokolády, na způsob tradiční ruské kuchyně. Je skutečně очень хорошо (očen charašo) - velmi dobrý.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 
citron½kusu
cukr práškový380gramů
kypřicí prášek do pečiva1polévková lžíce
mouka polohrubá150gramů
máslo175gramů
ořechy vlašské mleté90gramů
tuk ztužený - margarín1čajová lžička
vejce slepičí6
voda3polévkové lžíce
čokoláda 85%100gramů

1. 

vejce slepičí 6 ks  cukr práškový 200 gramů

Vajíčka smícháme s cukrem.

2. 

máslo 175 gramů

Přimícháme rozpuštěné vychlazené máslo.

3. 

ořechy vlašské mleté 90 gramů

Přisypeme ořechy ...

4. 

mouka polohrubá 150 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 polévková lžíce

... a mouku s práškem do pečiva.

5. 

Vše spolu dobře promícháme.

6. 

Polovinu těsta vylijeme na menší plech (35 x 35 cm).

7. 

čokoláda 85% 100 gramů

Na těsto nastrouháme čokoládu. V našem receptu jsme čokoládu jen jednoduše nalámali, díky tomu byl zákusek příjemně křupavý při konzumaci.

8. 

Na čokoládu nalijeme druhou polovinu těsta.

9. 

Upečeme v předehřáté troubě (cca 25 minut). Zda je zákusek upečený vyzkoušíme pomocí špejle. Tu do koláče zapíchneme a po vyjmutí musí její konec zůstat suchý, nelepivý. Zákusek necháme dobře vychladnout.

10. Citronová ledová poleva

cukr práškový 180 gramů  voda 3 polévkové lžíce  tuk ztužený - margarín 1 čajová lžička  citron ½ kusu

Do misky navážíme prosátý cukr. Přidáme teplou vodu a rozpuštěný tuk. Vmícháme citronovou šťávu. Mícháme, dokud poleva není hladká a tuhá.

Citronová ledová poleva

11. 

Polevou polijeme zákusek a necháme v chladu ztuhnout.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit