RECEPTY

Kaštanové bochánky

Kaštanové bochánky

Křupavé bochánky plněné kaštanovým krémem a šlehačkou, polité hořkou čokoládou... co dodat více:-) ... no mňam.

recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),kaštanové pyré,čokoláda 85%,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový15gramů
cukr moučkový50gramů
kaštanové pyré125gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%150mililitrů
mouka polohrubá120gramů
máslo140gramů
pudink vanilkový20gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sůl-
vejce slepičí3kusy
voda190mililitrů
ztužovač šlehačky 8gramů
čokoláda 85%-

 

Recept

1. Kaštanový krém

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 150 mililitrů  cukr krystalový 15 gramů  pudink vanilkový 20 gramů

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladit.

2. 

máslo 100 gramů  cukr moučkový 50 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

3. 

kaštanové pyré 125 gramů

Vmícháme rozmrazené kaštanové pyré...

4. 

... a vychlazený pudink.

5. Bochníčkové korpusy

voda 190 mililitrů  máslo 40 gramů  sůl

Vodu, máslo a špetku soli dáme do hrnce a lehce zahřejeme, aby se máslo rozpustilo.

6. 

mouka polohrubá 120 gramů

Přisypeme mouku a dobře rozmícháme.

7. 

Mírně přidáme teplotu a vzniklé těsto 3 minuty důkladně promícháváme. Necháme vychladnout.

8. 

vejce slepičí 3 kusy

Do vychlazeného těsta postupně vmícháme vajíčka.

9. 

Těsto naplníme do cukrářského sáčku. Na pečící papír si nakreslíme 10 kruhů (průměr asi 8 cm).

10. 

Kruhy na papíře, ne zcela po okraj, vyplníme těstem.

11. 

Pečeme při 200 C 15 minut, potom teplotu snížíme na 180 °C a 10 minut dopékáme. Troubu neotvíráme.

12. 

Horké bochánky překrojíme a vrátíme je zpět do trouby, kde je 10-15 minut na zbytkovém teple dosušíme.

13. 

Spodní poloviny vychlazených korpusů naplníme kaštanovým krémem...

14. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky  8 gramů

... a šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem. Zakryjeme vrchní polovinou korpusů.

15. 

čokoláda 85%

Povrch ozdobíme rozpuštěnou hořkou čokoládou. Před podáváním alespoň hodinu skladujeme v lednici.

16. 

Prý jedna porce :D hahaha !!!

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie