RECEPTY

Kaštanové bochánky

Kaštanové bochánky

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Křupavé bochánky plněné kaštanovým krémem a šlehačkou, polité hořkou čokoládou... co dodat více:-) ... no mňam.

recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),kaštanové pyré,čokoláda 85%,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

15

61

gramů

kcal

cukr moučkový

50

194

gramů

kcal

kaštanové pyré

125

264

gramů

kcal

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

150

96

mililitrů

kcal

mouka polohrubá

120

428

gramů

kcal

máslo

140

1028

gramů

kcal

pudink vanilkový

20

??

gramů

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

250

778

mililitrů

kcal

sůl

0

??

kcal

vejce slepičí

3

264

kusy

kcal

voda

190

420

mililitrů

kcal

ztužovač šlehačky

8

??

gramů

kcal

čokoláda 85%

0

??

kcal

 

Recept

1. Kaštanový krém

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 150 mililitrů  cukr krystalový 15 gramů  pudink vanilkový 20 gramů

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladit.

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme...

2. 

máslo 100 gramů  cukr moučkový 50 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

Máslo utřeme s cukrem....

3. 

kaštanové pyré 125 gramů

Vmícháme rozmrazené kaštanové pyré...

Vmícháme rozmrazené kaštanové pyré......

4. 

... a vychlazený pudink.

... a vychlazený pudink....

5. Bochníčkové korpusy

voda 190 mililitrů  máslo 40 gramů  sůl

Vodu, máslo a špetku soli dáme do hrnce a lehce zahřejeme, aby se máslo rozpustilo.

Vodu, máslo a špetku soli dáme do hrnce a lehce...

6. 

mouka polohrubá 120 gramů

Přisypeme mouku a dobře rozmícháme.

Přisypeme mouku a dobře rozmícháme....

7. 

Mírně přidáme teplotu a vzniklé těsto 3 minuty důkladně promícháváme. Necháme vychladnout.

Mírně přidáme teplotu a vzniklé těsto 3...

8. 

vejce slepičí 3 kusy

Do vychlazeného těsta postupně vmícháme vajíčka.

Do vychlazeného těsta postupně vmícháme...

9. 

Těsto naplníme do cukrářského sáčku. Na pečící papír si nakreslíme 10 kruhů (průměr asi 8 cm).

Těsto naplníme do cukrářského sáčku. Na...

10. 

Kruhy na papíře, ne zcela po okraj, vyplníme těstem.

Kruhy na papíře, ne zcela po okraj, vyplníme...

11. 

Pečeme při 200 C 15 minut, potom teplotu snížíme na 180 °C a 10 minut dopékáme. Troubu neotvíráme.

Pečeme při 200 C 15 minut, potom teplotu...

12. 

Horké bochánky překrojíme a vrátíme je zpět do trouby, kde je 10-15 minut na zbytkovém teple dosušíme.

Horké bochánky překrojíme a vrátíme je zpět...

13. 

Spodní poloviny vychlazených korpusů naplníme kaštanovým krémem...

Spodní poloviny vychlazených korpusů naplníme...

14. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ztužovač šlehačky  8 gramů

... a šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem. Zakryjeme vrchní polovinou korpusů.

... a šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem....

15. 

čokoláda 85%

Povrch ozdobíme rozpuštěnou hořkou čokoládou. Před podáváním alespoň hodinu skladujeme v lednici.

Povrch ozdobíme rozpuštěnou hořkou...

16. 

Prý jedna porce :D hahaha !!!

Prý jedna porce :D hahaha !!!...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit