Kaštanové bochánky
Křupavé bochánky plněné kaštanovým krémem a šlehačkou, polité hořkou čokoládou... co dodat více:-) ... no mňam.
recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),kaštanové pyré,čokoláda 85%,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 15 | gramů | |
cukr moučkový | 50 | gramů | |
kaštanové pyré | 125 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 150 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 120 | gramů | |
máslo | 140 | gramů | |
pudink vanilkový | 20 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 3 | kusy | |
voda | 190 | mililitrů | |
ztužovač šlehačky | 8 | gramů | |
čokoláda 85% | - |
Recept
1. Kaštanový krém
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 150 mililitrů • cukr krystalový 15 gramů • pudink vanilkový 20 gramů
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladit.
4.
... a vychlazený pudink.
5. Bochníčkové korpusy
voda 190 mililitrů • máslo 40 gramů • sůl
Vodu, máslo a špetku soli dáme do hrnce a lehce zahřejeme, aby se máslo rozpustilo.
7.
Mírně přidáme teplotu a vzniklé těsto 3 minuty důkladně promícháváme. Necháme vychladnout.
9.
Těsto naplníme do cukrářského sáčku. Na pečící papír si nakreslíme 10 kruhů (průměr asi 8 cm).
10.
Kruhy na papíře, ne zcela po okraj, vyplníme těstem.
11.
Pečeme při 200 C 15 minut, potom teplotu snížíme na 180 °C a 10 minut dopékáme. Troubu neotvíráme.
12.
Horké bochánky překrojíme a vrátíme je zpět do trouby, kde je 10-15 minut na zbytkovém teple dosušíme.
13.
Spodní poloviny vychlazených korpusů naplníme kaštanovým krémem...
14.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů • ztužovač šlehačky 8 gramů
... a šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem. Zakryjeme vrchní polovinou korpusů.
15.
Povrch ozdobíme rozpuštěnou hořkou čokoládou. Před podáváním alespoň hodinu skladujeme v lednici.
16.
Prý jedna porce :D hahaha !!!
Dobrou chuť!