svetvemne.cz

Kaštanové bochánky

     

Křupavé bochánky plněné kaštanovým krémem a šlehačkou, polité hořkou čokoládou... co dodat více:-) ... no mňam.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Kaštanový krém

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 150 ml  cukr krystalový 15 g  pudink vanilkový 20 g

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladit.

Kaštanový krém

2. 

máslo 100 g  cukr práškový 50 g

Máslo utřeme s cukrem.

3. 

kaštanové pyré 125 g

Vmícháme rozmrazené kaštanové pyré...

4. 

... a vychlazený pudink.

5. Bochníčkové korpusy

voda 190 ml  máslo 40 g  sůl

Vodu, máslo a špetku soli dáme do hrnce a lehce zahřejeme, aby se máslo rozpustilo.

Bochníčkové korpusy

6. 

mouka polohrubá 120 g

Přisypeme mouku a dobře rozmícháme.

7. 

Mírně přidáme teplotu a vzniklé těsto 3 minuty důkladně promícháváme. Necháme vychladnout.

8. 

vejce slepičí 3 ks

Do vychlazeného těsta postupně vmícháme vajíčka.

9. 

Těsto naplníme do cukrářského sáčku. Na pečící papír si nakreslíme 10 kruhů (průměr asi 8 cm).

10. 

Kruhy na papíře, ne zcela po okraj, vyplníme těstem.

11. 

Pečeme při 200 C 15 minut, potom teplotu snížíme na 180 °C a 10 minut dopékáme. Troubu neotvíráme.

12. 

Horké bochánky překrojíme a vrátíme je zpět do trouby, kde je 10-15 minut na zbytkovém teple dosušíme.

13. 

Spodní poloviny vychlazených korpusů naplníme kaštanovým krémem...

14. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml  ztužovač šlehačky  8 g

... a šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem. Zakryjeme vrchní polovinou korpusů.

15. 

čokoláda 85%

Povrch ozdobíme rozpuštěnou hořkou čokoládou. Před podáváním alespoň hodinu skladujeme v lednici.

16. 

Prý jedna porce :D hahaha !!!

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit