Pudinkový řez s nektarinkami

Velmi oblíbený zákusek pro jeho poměrně snadnou přípravu, svěžest a výbornou chuť.
recept,fotorecept,nektarinky,želé dortové čiré ,Zákusky
Zákusky
Ukuchtil
Počet porcí
15
Hmotnost porce
242 g
Energie porce
437 kcal
Čas přípravy
1 h. 10 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 300 1206 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 8 6 | gramů kcal | |
mléko | ½ 240 | litru kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1 640 | litr kcal | |
mouka polohrubá | 400 1424 | gramů kcal | |
nektarinky | 600 216 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 2 270 | polévkové lžíce kcal | |
pudink vanilkový | 120 426 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
želé dortové čiré | 500 1850 | gramů kcal |
Recept
1. Základní těsto
mouka polohrubá 400 gramů • cukr krystalový 300 gramů • vejce slepičí 3 kusy • mléko ½ litru • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • kypřicí prášek do pečiva 8 gramů
Všechny ingredience dobře vymícháme, aby vzniklo hladké poměrně tekuté těsto.

2.
Těsto vylijeme na moukou poprášený pekáč a pečeme přibližně 30 minut na 180 °C v předehřáté troubě. Po cca 10 minutách pečení propícháme, aby se nám neudělaly vzduchové bubliny.

3. Pudinková vrstva
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr • pudink vanilkový 120 gramů
Z litru mléka a tří pudinků uvaříme hustý krém podle návodu, bez přidání cukru.

4.
Pudinkový krém necháme pár minut po uvaření odstát, vylijeme na vychladlé základní těsto a rozetřeme po celé ploše.


6.
Plátky ovoce rozložíme po celé ploše pudinkové vrstvy.

7.
želé dortové čiré 500 gramů
Podle návodu si připravíme 500 ml dortového želé a rozlijeme rovnoměrně po povrchu tak, aby překrylo ovoce.

8.
Necháme v lednici ztuhnout 2-3 hodiny.
Dobrou chuť!