svetvemne.cz

Pudinkový řez s nektarinkami

    

Velmi oblíbený zákusek pro jeho poměrně snadnou přípravu, svěžest a výbornou chuť.

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. Základní těsto

mouka polohrubá 400 gramů  cukr krystalový 300 gramů  vejce slepičí 3 kusy  mléko ½ litru  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  kypřicí prášek do pečiva 8 gramů

Všechny ingredience dobře vymícháme, aby vzniklo hladké poměrně tekuté těsto.

Základní těsto

2. 

Těsto vylijeme na moukou poprášený pekáč a pečeme přibližně 30 minut na 180 °C v předehřáté troubě. Po cca 10 minutách pečení propícháme, aby se nám neudělaly vzduchové bubliny.

3. Pudinková vrstva

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1 litr  pudink vanilkový 120 gramů

Z litru mléka a tří pudinků uvaříme hustý krém podle návodu, bez přidání cukru.

Pudinková vrstva

4. 

Pudinkový krém necháme pár minut po uvaření odstát, vylijeme na vychladlé základní těsto a rozetřeme po celé ploše.

5. Ovocná čepice

nektarinky 600 gramů

Nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky.

Ovocná čepice

6. 

Plátky ovoce rozložíme po celé ploše pudinkové vrstvy.

7. 

želé dortové čiré  500 gramů

Podle návodu si připravíme 500 ml dortového želé a rozlijeme rovnoměrně po povrchu tak, aby překrylo ovoce.

8. 

Necháme v lednici ztuhnout 2-3 hodiny.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit