Mrkvový dort
Podívejte se na ověřený postup na přípravu vynikajícího dortového korpusu, který se díky šťavnaté netradiční ingredienci - mrkvi, dá servírovat i samostatně s cukrovou polevou, šlehačkou nebo zmrzlinou.
recept,fotorecept,ořechy vlašské,mrkev,Dorty
Dorty
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 3 | polévkové lžíce | |
cukr krystalový | 225 | gramů | |
cukr moučkový | 100 | gramů | |
cukr vanilkový | 25 | gramů | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
mouka hladká | 300 | gramů | |
mrkev | 500 | gramů | |
máslo | 20 | gramů | |
olej řepkový | 200 | gramů | |
ořechy vlašské | 150 | gramů | |
skořice mletá | 2 | čajové lžičky | |
soda bikarbona | 2 | čajové lžičky | |
sůl | 1 | špetka | |
vejce slepičí | 4 | kusy |
Recept
2.
mouka hladká 300 gramů • cukr krystalový 225 gramů • cukr vanilkový 25 gramů • soda bikarbona 2 čajové lžičky • skořice mletá 2 čajové lžičky • sůl 1 špetka
Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.
3.
Suché suroviny spolu dobře promícháme.
4.
vejce slepičí 4 kusy • olej řepkový 200 gramů
Vejce vyšleháme metličkou. Postupně přišleháme olej.
5.
Do tekuté směsi postupně přimícháváme suchou směs.
6.
Přimícháme připravenou nastrouhanou mrkev.
7.
ořechy vlašské 150 gramů
Na prkénku velkým nožem nasekáme ořechy nahrubo a také přimícháme do těsta.
8.
máslo 20 gramů • mouka hladká 1 polévková lžíce
Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou.
9.
Těsto vylijeme do formy a rovnoměrně rozetřeme.
10.
Pečeme 60 min. při teplotě 180 °C.
11. Citronová poleva
cukr moučkový 100 gramů • citronová šťáva 3 polévkové lžíce
Cukr vyšleháme se šťávou z poloviny citronu.
12.
Polevu rozetřeme po povrchu vychladlé dortu.
Dobrou chuť!