svetvemne.cz

Mrkvový dort

    

Podívejte se na ověřený postup na přípravu vynikajícího dortového korpusu, který se díky šťavnaté netradiční ingredienci - mrkvi, dá servírovat i samostatně s cukrovou polevou, šlehačkou nebo zmrzlinou.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
citronová šťáva3polévkové lžíce
cukr krystalový225gramů
cukr moučkový100gramů
cukr vanilkový25gramů
mouka hladká1polévková lžíce
mouka hladká300gramů
mrkev500gramů
máslo20gramů
olej řepkový200gramů
ořechy vlašské150gramů
skořice mletá2čajové lžičky
soda bikarbona2čajové lžičky
sůl1špetka
vejce slepičí4kusy

1. 

mrkev 500 gramů

Oloupeme mrkev, umyjeme a nahrubo ji nastrouháme.

2. 

mouka hladká 300 gramů  cukr krystalový 225 gramů  cukr vanilkový 25 gramů  soda bikarbona 2 čajové lžičky  skořice mletá 2 čajové lžičky  sůl 1 špetka

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.

3. 

Suché suroviny spolu dobře promícháme.

4. 

vejce slepičí 4 kusy  olej řepkový 200 gramů

Vejce vyšleháme metličkou. Postupně přišleháme olej.

5. 

Do tekuté směsi postupně přimícháváme suchou směs.

6. 

Přimícháme připravenou nastrouhanou mrkev.

7. 

ořechy vlašské 150 gramů

Na prkénku velkým nožem nasekáme ořechy nahrubo a také přimícháme do těsta.

8. 

máslo 20 gramů  mouka hladká 1 polévková lžíce

Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou.

9. 

Těsto vylijeme do formy a rovnoměrně rozetřeme.

10. 

Pečeme 60 min. při teplotě 180 °C.

11. Citronová poleva

cukr moučkový 100 gramů  citronová šťáva 3 polévkové lžíce

Cukr vyšleháme se šťávou z poloviny citronu.

Citronová poleva

12. 

Polevu rozetřeme po povrchu vychladlé dortu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit