Pečená červená řepa s česnekem

Chutná příloha k masu. Vhodná i jako předkrm se sýrovou oblohou.
recept,fotorecept,červená řepa,česnek,Zeleninové přílohy
Zeleninové přílohy
Ingredience
Ingredience
Kapustový prívarok s bramborami recept | 0 ?? | kcal | |
cukr moučkový | ½ 10 | čajové lžičky kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
ocet balzamikový | 2 27 | polévkové lžíce kcal | |
olej olivový | 30 264 | mililitrů kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
červená řepa | 1200 576 | gramů kcal | |
česnek | 8 44 | stroužků kcal |
Recept
1.
červená řepa 1200 gramů • olej olivový 30 mililitrů
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Do hlubokého pekáče nalijeme olivový olej a plátky řepy do něj položíme.

2.
ocet balzamikový 2 polévkové lžíce • sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • máslo 50 gramů • česnek 8 stroužků • cukr moučkový ½ čajové lžičky
Červenou řepu pokapeme vinným octem, osolíme, opepříme, poklademe na ni plátky másla a česneku. Červenou řepu lehce pocukrujeme prosátým moučkovým cukrem.

3.
Pekáč s červenou řepou zakryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme hodinu.

4.
Po hodině řepu v pekáči otočíme, opět zakryjeme a dáme do vypnuté trouby na 10 minut dopéct. Upečenou řepu můžeme podávat teplou, mírně vychlazenou nebo i studenou.


Dobrou chuť!