svetvemne.cz

Pečená červená řepa s česnekem

     

Chutná příloha k masu. Vhodná i jako předkrm se sýrovou oblohou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr práškový½čajové lžičky
Máslo50gramů
Ocet balzamikový2polévkové lžíce
Olej olivový30mililitrů
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sůl½čajové lžičky
Červená řepa1200gramů
Česnek8stroužků
Kapustový prívarok s bramborami

1. 

červená řepa 1200 g  olej olivový 30 ml

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Do hlubokého pekáče nalijeme olivový olej a plátky řepy do něj položíme.

2. 

ocet balzamikový 2 PL  sůl ½ ČL  pepř černý mletý ½ ČL  máslo 50 g  česnek 8 stroužků  cukr práškový ½ ČL

Červenou řepu pokapeme vinným octem, osolíme, opepříme, poklademe na ni plátky másla a česneku. Červenou řepu lehce pocukrujeme prosátým moučkovým cukrem.

3. 

Pekáč s červenou řepou zakryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme hodinu.

4. 

Po hodině řepu v pekáči otočíme, opět zakryjeme a dáme do vypnuté trouby na 10 minut dopéct. Upečenou řepu můžeme podávat teplou, mírně vychlazenou nebo i studenou.

5. Pečená řepa s kapustovým prívarkem

Kapustový prívarok s bramborami recept

Pečená řepa s kapustovým prívarkem

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit