Pečená červená řepa s česnekem
Chutná příloha k masu. Vhodná i jako předkrm se sýrovou oblohou.
recept,fotorecept,červená řepa,česnek,Zeleninové přílohy,Sezónní recepty
Zeleninové přílohy
Ingredience
Ingredience
Kapustový prívarok s bramborami recept | - | ||
cukr moučkový | ½ | čajové lžičky | |
máslo | 50 | gramů | |
ocet balzamikový | 2 | polévkové lžíce | |
olej olivový | 30 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
červená řepa | 1200 | gramů | |
česnek | 8 | stroužků |
Recept
1.
červená řepa 1200 gramů • olej olivový 30 mililitrů
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Do hlubokého pekáče nalijeme olivový olej a plátky řepy do něj položíme.
2.
ocet balzamikový 2 polévkové lžíce • sůl ½ čajové lžičky • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • máslo 50 gramů • česnek 8 stroužků • cukr moučkový ½ čajové lžičky
Červenou řepu pokapeme vinným octem, osolíme, opepříme, poklademe na ni plátky másla a česneku. Červenou řepu lehce pocukrujeme prosátým moučkovým cukrem.
3.
Pekáč s červenou řepou zakryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme hodinu.
4.
Po hodině řepu v pekáči otočíme, opět zakryjeme a dáme do vypnuté trouby na 10 minut dopéct. Upečenou řepu můžeme podávat teplou, mírně vychlazenou nebo i studenou.
Dobrou chuť!