svetvemne.cz

Pečená červená řepa s česnekem

    

Chutná příloha k masu. Vhodná i jako předkrm se sýrovou oblohou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Kapustový prívarok s bramborami recept-
cukr práškový½čajové lžičky
máslo50gramů
ocet balzamikový2polévkové lžíce
olej olivový30mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl½čajové lžičky
červená řepa1200gramů
česnek8stroužků

1. 

červená řepa 1200 gramů  olej olivový 30 mililitrů

Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Do hlubokého pekáče nalijeme olivový olej a plátky řepy do něj položíme.

2. 

ocet balzamikový 2 polévkové lžíce  sůl ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  máslo 50 gramů  česnek 8 stroužků  cukr práškový ½ čajové lžičky

Červenou řepu pokapeme vinným octem, osolíme, opepříme, poklademe na ni plátky másla a česneku. Červenou řepu lehce pocukrujeme prosátým moučkovým cukrem.

3. 

Pekáč s červenou řepou zakryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme hodinu.

4. 

Po hodině řepu v pekáči otočíme, opět zakryjeme a dáme do vypnuté trouby na 10 minut dopéct. Upečenou řepu můžeme podávat teplou, mírně vychlazenou nebo i studenou.

5. Pečená řepa s kapustovým prívarkem

Kapustový prívarok s bramborami recept

Pečená řepa s kapustovým prívarkem

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit