Koláč ze zakysaného mléka
Hrnečkový koláč s použitím bílého jogurtu, kefíru, acidofilního mléka, kyselého mléka či prostě "kyšky".
recept,fotorecept,mléko kyselé,kakao - prášek,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 4 | decilitry | |
cukr moučkový | 2 | polévkové lžíce | |
cukr vanilkový | 10 | gramů | |
kakao - prášek | 4 | polévkové lžíce | |
krupice | 6 | decilitrů | |
mléko kyselé | 6 | decilitrů | |
müsli čokoládové | 2 | decilitry | |
olej olivový | 1 | decilitr | |
soda bikarbona | 2 | čajové lžičky |
Recept
1.
mléko kyselé 6 decilitrů • cukr krystalový 4 decilitry
Kyselé mléko (acidofilní, kefír, bílý domácí jogurt) vlijeme do mísy. Vsypeme k němu krystalový cukr a promícháme.
2.
olej olivový 1 decilitr • cukr vanilkový 10 gramů • soda bikarbona 2 čajové lžičky • kakao - prášek 4 polévkové lžíce
Přidáme olivový olej, vanilkový cukr, jedlou sodu, kakao a vše spolu dobře promícháme. Dbáme na dobré rozpuštění sody, vhodné je před samotným jejím vsypaním rozdrtit v ní mezi prsty případné hrudky.
3.
krupice 6 decilitrů
Do směsi zamícháme mouku a dohladka vymícháme. Těsto vylijeme na plech, který si vyložíme papírem na pečení (můžeme i plech místo vyložení papírem dobře vymazat máslem a vysypat moukou).
5.
Připravený koláč vložíme do předem rozehřáté trouby a pečeme na středním stupni cca 30 minut. Pomocí dřevěné špejle zkusíme, zda je koláč upečený, a to tak, že ji zapíchneme do koláče a po vytažení nám na jejím konci nezůstane lepivé těsto.
6.
cukr moučkový 2 polévkové lžíce
Servírujeme pokrájený na obdélníky, nebo kostky, posypaný moučkovým cukrem
Dobrou chuť!