svetvemne.cz

Koláč ze zakysaného mléka

     

Hrnečkový koláč s použitím bílého jogurtu, kefíru, acidofilního mléka, kyselého mléka či prostě "kyšky".

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr krystalový4decilitry
Cukr práškový2polévkové lžíce
Cukr vanilkový10gramů
Kakao - prášek4polévkové lžíce
Krupice6decilitrů
Mléko kyselé6decilitrů
Müsli čokoládové2decilitry
Olej olivový1decilitr
Soda bikarbona2čajové lžičky

1. 

mléko kyselé 6 dl  cukr krystalový 4 dl

Kyselé mléko (acidofilní, kefír, bílý domácí jogurt) vlijeme do mísy. Vsypeme k němu krystalový cukr a promícháme.

2. 

olej olivový 1 dl  cukr vanilkový 10 g  soda bikarbona 2 ČL  kakao - prášek 4 PL

Přidáme olivový olej, vanilkový cukr, jedlou sodu, kakao a vše spolu dobře promícháme. Dbáme na dobré rozpuštění sody, vhodné je před samotným jejím vsypaním rozdrtit v ní mezi prsty případné hrudky.

3. 

krupice 6 dl

Do směsi zamícháme mouku a dohladka vymícháme. Těsto vylijeme na plech, který si vyložíme papírem na pečení (můžeme i plech místo vyložení papírem dobře vymazat máslem a vysypat moukou).

4. 

müsli čokoládové 2 dl

Povrch těsta rovnoměrně posypeme připravenými musli.

5. 

Připravený koláč vložíme do předem rozehřáté trouby a pečeme na středním stupni cca 30 minut. Pomocí dřevěné špejle zkusíme, zda je koláč upečený, a to tak, že ji zapíchneme do koláče a po vytažení nám na jejím konci nezůstane lepivé těsto.

6. 

cukr práškový 2 PL

Servírujeme pokrájený na obdélníky, nebo kostky, posypaný moučkovým cukrem

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit