Rybízový koláč

Obráceně pečený koláč se svěží chutí černého rybízu.
recept,fotorecept,rybíz černý,kakao - prášek,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
cukr moučkový | 100 388 | gramů kcal | |
cukr třtinový | 80 317 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 2 62 | polévkové lžíce kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | ½ ?? | balení kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 120 77 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 200 694 | gramů kcal | |
máslo | 50 367 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 80 720 | mililitrů kcal | |
rybíz černý | 250 90 | gramů kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal |
Recept

2.
cukr třtinový 80 gramů • máslo 50 gramů
Hluboký plech o rozměrech 32 x 22 cm vyložíme pečícím papírem a nasypeme na něj hnědý cukr. Na cukr nastrouháme a rovnoměrně rozdělíme máslo.


4.
vejce slepičí 4 kusy • cukr moučkový 100 gramů • kakao - prášek 2 polévkové lžíce
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a kakaem.

5.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 120 mililitrů • olej slunečnicový 80 mililitrů
K žloutkům přimícháme mléko a olej.

6.
mouka hladká 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva ½ balení
Mouku smícháme s kypřícím práškem a vmícháme ji do tekuté směsi.

7.
Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

8.
Těsto vlijeme na rybíz.

9.
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C 35 minut.

10.
Po upečení necháme koláč mírně vychladnout a ještě teplý ho překlopíme. Odstraníme papír na pečení, koláč pokrájíme a posypeme cukrem.

Dobrou chuť!