RECEPTY

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Obráceně pečený koláč se svěží chutí černého rybízu.

recept,fotorecept,rybíz černý,kakao - prášek,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový-
cukr moučkový100gramů
cukr třtinový80gramů
kakao - prášek2polévkové lžíce
kypřicí prášek do pečiva½balení
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%120mililitrů
mouka hladká200gramů
máslo50gramů
olej slunečnicový80mililitrů
rybíz černý250gramů
skořice mletá1čajová lžička
vejce slepičí4kusy

 

Recept

1. 

rybíz černý 250 gramů

Černý rybíz odstopkujeme a umyjeme.

2. 

cukr třtinový 80 gramů  máslo 50 gramů

Hluboký plech o rozměrech 32 x 22 cm vyložíme pečícím papírem a nasypeme na něj hnědý cukr. Na cukr nastrouháme a rovnoměrně rozdělíme máslo.

3. 

skořice mletá 1 čajová lžička

Vrstvu másla rovnoměrně posypeme rybízem a rybíz posypeme skořicí.

4. 

vejce slepičí 4 kusy  cukr moučkový 100 gramů  kakao - prášek 2 polévkové lžíce

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a kakaem.

5. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 120 mililitrů  olej slunečnicový 80 mililitrů

K žloutkům přimícháme mléko a olej.

6. 

mouka hladká 200 gramů  kypřicí prášek do pečiva ½ balení

Mouku smícháme s kypřícím práškem a vmícháme ji do tekuté směsi.

7. 

Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

8. 

Těsto vlijeme na rybíz.

9. 

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C 35 minut.

10. 

cukr moučkový

Po upečení necháme koláč mírně vychladnout a ještě teplý ho překlopíme. Odstraníme papír na pečení, koláč pokrájíme a posypeme cukrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie