Bublanina s černým rybízem
Fantastická bublanina se skvělou chutí černého rybízu.
recept,fotorecept,rybíz černý,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 180 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
kypřicí prášek do pečiva | 1 | balení | |
mouka polohrubá | 220 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
rybíz černý | 500 | gramů | |
sůl | 1 | špetka | |
vaječný bílek | 6 | ||
vaječný žloutek | 6 | ||
voda | 100 | mililitrů |
Recept

2.
mouka polohrubá 220 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1 balení
Mouku dobře promícháme s kypřicím práškem.



5.
voda 100 mililitrů • olej slunečnicový 100 mililitrů
K žloutkům přilijeme vodu, olej a prošleháme.

6.
Přisypeme a zamícháme mouku.

7.
Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

8.
Těsto vylijeme na plech (asi 42 x 32 cm) vymazaný máslem, vysypaný moukou a rovnoměrně ho rozetřeme.

9.
Na těsto rovnoměrně rozhodíme rybíz.

10.
Pečeme 20 min. při teplotě 200 °C.


Dobrou chuť!