RECEPTY

Bublanina s černým rybízem

Bublanina s černým rybízem

Fantastická bublanina se skvělou chutí černého rybízu.

recept,fotorecept,rybíz černý,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

24

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový180gramů
cukr moučkový-
kypřicí prášek do pečiva1balení
mouka polohrubá220gramů
mouka polohrubá-
máslo-
olej slunečnicový100mililitrů
rybíz černý500gramů
sůl1špetka
vaječný bílek6
vaječný žloutek6
voda100mililitrů

 

Recept

1. 

rybíz černý 500 gramů

Rybíz odstopkujeme, opláchneme a necháme okapat.

2. 

mouka polohrubá 220 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 balení

Mouku dobře promícháme s kypřicím práškem.

3. 

vaječný bílek 6 ks  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr krystalový 180 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

5. 

voda 100 mililitrů  olej slunečnicový 100 mililitrů

K žloutkům přilijeme vodu, olej a prošleháme.

6. 

Přisypeme a zamícháme mouku.

7. 

Jemně vmícháme sníh z vaječných bílků.

8. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme na plech (asi 42 x 32 cm) vymazaný máslem, vysypaný moukou a rovnoměrně ho rozetřeme.

9. 

Na těsto rovnoměrně rozhodíme rybíz.

10. 

Pečeme 20 min. při teplotě 200 °C.

11. 

cukr moučkový

Chladnoucí koláč posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit