svetvemne.cz

Bublanina s višňovým džemem

    

Úžasně dobrý, jednoduchý a rychle připravený koláček. Opravdu stojí za vyzkoušení!

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

vaječný bílek 5 ks  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. 

vaječný žloutek 5 ks  cukr krystalový 120 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

3. 

voda 100 mililitrů  olej slunečnicový 100 mililitrů

Přimícháme vodu a olej.

4. 

mouka polohrubá 180 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 balení

Do těsta zamícháme mouku s kypřicím práškem a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

5. 

máslo  mouka polohrubá

Formu na pečení dortu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto.

6. 

Pečeme 15 min. při teplotě 200 °C.

7. 

džem višňový 150 gramů  voda 30 mililitrů

Kyselý višňový džem smícháme s trochou vody, tak abychom dostali poměrně řídkou konzistenci džemu. Začneme ho nepravidelně nanášet na korpus.

8. 

Po nanesení necháme džem asi 20 minut vsáknout.

9. 

A můžeme podávat!

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit