svetvemne.cz

Ostružinový posúch

     

Oblíbený koláč z tenkého kynutého těsta s ostružinami.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Cukr krystalový1čajová lžička
Cukr krystalový60gramů
Cukr krystalový3polévkové lžíce
Droždí čerstvé21gramů
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%300mililitrů
Mouka polohrubá1čajová lžička
Mouka polohrubá500gramů
Mouka polohrubá
Máslo100gramů
Ostružiny800gramů
Skořice mletá1čajová lžička
Sůl1špetka
Vejce slepičí1kus

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 ml  mouka polohrubá 1 ČL  cukr krystalový 1 ČL  droždí čerstvé 21 g

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

2. 

máslo 100 g

Rozpustíme máslo a necháme vychladnout.

3. 

mouka polohrubá 500 g  cukr krystalový 60 g  vejce slepičí 1 ks  sůl 1 špetka

Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, cukr a špetku soli.

4. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 ml

Přilijeme máslo, vlažné mléko a kvásek. Prohněteme a necháme v teple asi hodinu vykynout.

5. 

ostružiny 800 g

Ostružiny umyjeme. Zmrazené necháme téměř rozmrazit.

6. 

Připravíme si dva plechy (42 X 32 cm) a vyložíme je pečícím papírem. Vykynuté těsto rozdělíme na plechy. Postupně, po jednom plechu, zpracujeme.

7. 

mouka polohrubá

Těsto s papírem vyndáme a rozválíme na celou plochu papíru. Podle potřeby, z vrchu, jemně posypeme moukou (pokud se nám lepí váleček).

8. 

cukr krystalový 3 PL  skořice mletá 1 ČL

Těsto s papírem vrátíme na plechu, přidáme ostružiny (polovinu z připravených), posypeme cukrem a skořicí (totéž množství použijeme na druhý plech).

9. 

Pečeme 30 min. při teplotě 180 °C.

10. 

Vychlazený posúch rozkrájíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit