Ostružinový posúch

Oblíbený koláč z tenkého kynutého těsta s ostružinami.
recept,fotorecept,ostružiny,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
cukr krystalový | 60 242 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 3 181 | polévkové lžíce kcal | |
droždí čerstvé | 21 22 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 300 192 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 1 18 | čajová lžička kcal | |
mouka polohrubá | 500 1780 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
ostružiny | 800 384 | gramů kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů • mouka polohrubá 1 čajová lžička • cukr krystalový 1 čajová lžička • droždí čerstvé 21 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.


3.
mouka polohrubá 500 gramů • cukr krystalový 60 gramů • vejce slepičí 1 kus • sůl 1 špetka
Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, cukr a špetku soli.

4.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů
Přilijeme máslo, vlažné mléko a kvásek. Prohněteme a necháme v teple asi hodinu vykynout.


6.
Připravíme si dva plechy (42 X 32 cm) a vyložíme je pečícím papírem. Vykynuté těsto rozdělíme na plechy. Postupně, po jednom plechu, zpracujeme.

7.
Těsto s papírem vyndáme a rozválíme na celou plochu papíru. Podle potřeby, z vrchu, jemně posypeme moukou (pokud se nám lepí váleček).

8.
cukr krystalový 3 polévkové lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička
Těsto s papírem vrátíme na plechu, přidáme ostružiny (polovinu z připravených), posypeme cukrem a skořicí (totéž množství použijeme na druhý plech).

9.
Pečeme 30 min. při teplotě 180 °C.

10.
Vychlazený posúch rozkrájíme.

Dobrou chuť!