Ostružinovo-ořechová dobrota
Podzimní pečení
recept,fotorecept,ostružiny,ořechy vlašské mleté,Štrúdly
Štrúdly
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 | gramů | |
cukr moučkový | 30 | gramů | |
ostružiny | 250 | gramů | |
ořechy vlašské mleté | 200 | gramů | |
těsto lístkové | 400 | gramů |
Recept
1.
ostružiny 250 gramů • ořechy vlašské mleté 200 gramů
Nasbírané, nebo koupené ostružiny přebereme, odstraníme z nich poškozené plody a omyjeme pod tekoucí vodou. Ořechy umeleme.
2.
těsto lístkové 400 gramů • cukr krystalový 150 gramů
Listové těsto tence rozválíme na pomoučené podložce na dvojnásobnou velikost plechu na pečení. Na plech položíme pečící papír, listové těsto tak, aby nám polovina zůstala na podložce, nepřekrajujeme.
3.
Na část těsta v plechu rovnoměrně rozložíme ostružiny, posypeme mletými ořechy a krystalovým cukrem.
4.
Část testa, kterou máme na podložce přeložíme přes ostružiny, po okrajích těsto zmáčkneme a spojíme. Povrch těsta jemně propícháme vidličkou.
5.
cukr moučkový 30 gramů
Pečeme v rozehřáté troubě na středním stupni, přibližně 25 minut. Upečený koláč posypeme ještě teplý moučkovým cukrem.
6.
Po vychladnutí podáváme nakrájený na řezy.
Dobrou chuť!