RECEPTY

Jemný dýňový koláč se skyrem

Jemný dýňový koláč se skyrem

Voňavý dýňový koláč s lahodným krémem ze skyru a šlehačky.

recept,fotorecept,dýně hokaido,skyr,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový130gramů
cukr moučkový2polévkové lžíce
dýně hokaido300gramů
koření kurkuma -
kypřicí prášek do pečiva12gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%100mililitrů
mouka hladká120gramů
muškátový ořech mletý-
olej řepkový100mililitrů
ořechy vlašské mleté200gramů
skořice mletá1čajová lžička
skořice mletá-
skyr200gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sůl-
vejce slepičí5
zázvor mletý1čajová lžička

 

Recept

1. 

dýně hokaido 300 gramů

Dýni očistíme a nahrubo nastrouháme.

2. 

vejce slepičí 5 ks  sůl

Vejce vyšleháme se špetkou soli.

3. 

cukr krystalový 130 gramů

Přidáme cukr a vše spolu šleháme přibližně 5 minut, dokud se nám objem čtyřnásobně zvětší.

4. 

olej řepkový 100 mililitrů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů

Do vyšlehané směsi přidáme olej a mléko. Vše spolu prošleháme.

5. 

Do těsta zapracujeme nastrouhanou dýni.

6. 

mouka hladká 120 gramů  kypřicí prášek do pečiva 12 gramů  ořechy vlašské mleté 200 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička  zázvor mletý 1 čajová lžička  muškátový ořech mletý  koření kurkuma

V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme mleté ořechy, špetku kurkumu, špetku muškátového ořechu, zázvor a skořici. Tuto sypkou směs vmícháme do těsta. Vše spolu prošleháme.

7. 

Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme na 160 °C 35 minut. Koláč necháme po upečení vychladnout.

8. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  skyr 200 gramů  cukr moučkový 2 polévkové lžíce

Smetanu vyšleháme, přidáme skyr, cukr.

9. 

skořice mletá

Směs rozetřeme na vychlazený korpus, jemně posypeme skořicí.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit