Dýňový mřížovník

Křupavý koláček z máslového těsta, plný chutné dýňové náplně a dýňových semínek.
recept,fotorecept,dýně hokaido,semínka dýňová loupaná,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 75 302 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 80 311 | gramů kcal | |
dýně hokaido | 1200 480 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | ½ 2 | čajové lžičky kcal | |
mouka hladká | 200 694 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
máslo | 120 881 | gramů kcal | |
semínka dýňová loupaná | 50 ?? | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 100 311 | mililitrů kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
škrob kukuřičný | 30 109 | gramů kcal |
Recept

2.
Dýni nakrájíme na měsíčky a upečeme v troubě doměkka.

3.
Lžičkou stáhneme slupku.

4.
vejce slepičí 2 kusy • cukr krystalový 75 gramů • smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů • škrob kukuřičný 30 gramů
Dužinu vložíme do misky, přidáme vajíčka, cukr, smetanu a kukuřičný škrob. Ponorným mixérem dohladka rozmixujeme.


6.
mouka hladká 200 gramů • cukr moučkový 80 gramů • máslo 120 gramů • vejce slepičí 1 kus • kypřicí prášek do pečiva ½ čajové lžičky
Z mouky, cukru, másla, vajíčka a trošky kypřícího prášku vypracujeme těsto. Necháme chvíli ztuhnout v chladu.

7.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu a pokrájíme ho na tenké proužky. Na jiné pomoučené pracovní desce (20 x 30 cm) si uložíme proužky do tvaru mřížky.

8.
Těsto znovu prohněteme, vložíme na plech (20 x 30 cm). V plechu těsto rovnoměrně rozválíme a vymačkáme až po horní okraj. Okraje ozdobně urovnáme.

9.
Na těsto nalejeme dýňovou náplń ...

10.
... a mřížku.

11.
Koláč zakryjeme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 30 minut při teplotě 180 °C.

12.
Pak alobal odstraníme a 10-15 minut dopékáme. Koláč necháme důkladně vychladnout a pokrájíme.

Dobrou chuť!