svetvemne.cz

Dýňový mřížovník

     

Křupavý koláček z máslového těsta, plný chutné dýňové náplně a dýňových semínek.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

dýně hokaido 1200 g

Dýni omyjeme, překrojíme na polovinu a odstraníme semínka.

2. 

Dýni nakrájíme na měsíčky a upečeme v troubě doměkka.

3. 

Lžičkou stáhneme slupku.

4. 

vejce slepičí 2 ks  cukr krystalový 75 g  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 ml  škrob kukuřičný 30 g

Dužinu vložíme do misky, přidáme vajíčka, cukr, smetanu a kukuřičný škrob. Ponorným mixérem dohladka rozmixujeme.

5. 

semínka dýňová loupaná 50 g

Vmícháme nesolená dýňová semínka.

6. 

mouka hladká 200 g  cukr práškový 80 g  máslo 120 g  vejce slepičí 1 ks  kypřicí prášek do pečiva ½ ČL

Z mouky, cukru, másla, vajíčka a trošky kypřícího prášku vypracujeme těsto. Necháme chvíli ztuhnout v chladu.

7. 

mouka hladká

Těsto rozválíme na pomoučeném válu a pokrájíme ho na tenké proužky. Na jiné pomoučené pracovní desce (20 x 30 cm) si uložíme proužky do tvaru mřížky.

8. 

Těsto znovu prohněteme, vložíme na plech (20 x 30 cm). V plechu těsto rovnoměrně rozválíme a vymačkáme až po horní okraj. Okraje ozdobně urovnáme.

9. 

Na těsto nalejeme dýňovou náplń ...

10. 

... a mřížku.

11. 

Koláč zakryjeme alobalem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 30 minut při teplotě 180 °C.

12. 

Pak alobal odstraníme a 10-15 minut dopékáme. Koláč necháme důkladně vychladnout a pokrájíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit