svetvemne.cz

Dýňový koláč

    

Tradiční podzimní koláč z křehkého máslového těsta a dýně.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 
citronová kůra1čajová lžička
cukr krystalový50gramů
dýně hokaido600gramů
hřebíček mletý½čajové lžičky
mléko slazené kondenzované400mililitrů
mouka hladká250gramů
muškátový ořech mletý¼čajové lžičky
máslo100gramů
skořice mletá1čajová lžička
sůl1špetka
vejce slepičí4kusy
zázvor mletý½čajové lžičky

1. 

máslo 100 gramů  cukr krystalový 50 gramů  vejce slepičí 2 kusy  sůl 1 špetka  mouka hladká 250 gramů

Z uvedených ingrediencí vymícháme těsto "pâte à foncer". Začneme vymíchání změklého másla a cukru. Přimícháme vejce a sůl. Postupně přidáváme prosátou mouku. Hotové těsto odložíme nejméně na půl hodiny do lednice.

2. 

dýně hokaido 600 gramů

Dýni oloupeme, zbavíme středové části se semínky a nakrájíme na menší kosky. Pečeme 30 min. při 200 °C.

3. 

Kousky upečené dýně rozmixujeme ponorným mixérem na kaši.

4. 

mléko slazené kondenzované 400 mililitrů  vejce slepičí 2 kusy

Přimixujeme slazené mléko a vejce.

5. 

skořice mletá 1 čajová lžička  hřebíček mletý ½ čajové lžičky  zázvor mletý ½ čajové lžičky  muškátový ořech mletý ¼ čajové lžičky  citronová kůra 1 čajová lžička

Přimícháme koření a citronovou kůru.

6. 

Těsto rozválíme a rozprostřeme do formy.

7. 

Na těsto vlijeme připravenou náplň.

8. 

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit