svetvemne.cz

Dýňový koláč

     

Tradiční podzimní koláč z křehkého máslového těsta a dýně.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Citronová kůra1čajová lžička
Cukr krystalový50gramů
Dýně hokaido600gramů
Hřebíček mletý½čajové lžičky
Mléko slazené kondenzované400mililitrů
Mouka hladká250gramů
Muškátový ořech mletý¼čajové lžičky
Máslo100gramů
Skořice mletá1čajová lžička
Sůl1špetka
Vejce slepičí4kusy
Zázvor mletý½čajové lžičky

1. 

máslo 100 g  cukr krystalový 50 g  vejce slepičí 2 ks  sůl 1 špetka  mouka hladká 250 g

Z uvedených ingrediencí vymícháme těsto "pâte à foncer". Začneme vymíchání změklého másla a cukru. Přimícháme vejce a sůl. Postupně přidáváme prosátou mouku. Hotové těsto odložíme nejméně na půl hodiny do lednice.

2. 

dýně hokaido 600 g

Dýni oloupeme, zbavíme středové části se semínky a nakrájíme na menší kosky. Pečeme 30 min. při 200 °C.

3. 

Kousky upečené dýně rozmixujeme ponorným mixérem na kaši.

4. 

mléko slazené kondenzované 400 ml  vejce slepičí 2 ks

Přimixujeme slazené mléko a vejce.

5. 

skořice mletá 1 ČL  hřebíček mletý ½ ČL  zázvor mletý ½ ČL  muškátový ořech mletý ¼ ČL  citronová kůra 1 ČL

Přimícháme koření a citronovou kůru.

6. 

Těsto rozválíme a rozprostřeme do formy.

7. 

Na těsto vlijeme připravenou náplň.

8. 

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit