svetvemne.cz

Dýňové sufflé

    

Nejlahodnější rychlá chuťovka z dýně.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule270gramů
dýně hokaido700gramů
muškátový ořech mletý-
máslo-
olej řepkový1polévková lžíce
pšeničná krupice70gramů
sýr Eidam 100gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí3kusy
víno bílé suché150mililitrů

1. 

olej řepkový 1 polévková lžíce  cibule 270 gramů

V pánvi na oleji osmahneme cibuli.

2. 

dýně hokaido 700 gramů  víno bílé suché 150 mililitrů

Dýni oloupeme, pomocí lžíce z ní vodstraníme semínka. Dužinu nastrouháme. Nastrouhanou dužinu přidáme k opražené cibulce. Zalijeme vínem a 15 minut podusíme.

3. 

vejce slepičí 3 kusy

Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

Dušenou dýni spolu s cibulí přemístíme do větší mísy. Necháme vychladnout. Ručním ponorným mixérem rozmixujeme směs na kaši.

5. 

sýr Eidam  100 gramů  pšeničná krupice 70 gramů  sůl 1 čajová lžička  muškátový ořech mletý

Do vychlazené směsi přidáme žloutky, sýr, krupici, špetku muškátového oříšku a sůl. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.

6. 

máslo

Směs rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích formiček. Pečeme 25 minut na 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit