Dýňové sufflé
Nejlahodnější rychlá chuťovka z dýně.
recept,fotorecept,dýně hokaido,Slané chuťovky,Sezónní recepty
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cibule | 270 | gramů | |
dýně hokaido | 700 | gramů | |
muškátový ořech mletý | - | ||
máslo | - | ||
olej řepkový | 1 | polévková lžíce | |
pšeničná krupice | 70 | gramů | |
sýr Eidam | 100 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
víno bílé suché | 150 | mililitrů |
Recept
2.
dýně hokaido 700 gramů • víno bílé suché 150 mililitrů
Dýni oloupeme, pomocí lžíce z ní vodstraníme semínka. Dužinu nastrouháme. Nastrouhanou dužinu přidáme k opražené cibulce. Zalijeme vínem a 15 minut podusíme.
4.
Dušenou dýni spolu s cibulí přemístíme do větší mísy. Necháme vychladnout. Ručním ponorným mixérem rozmixujeme směs na kaši.
5.
sýr Eidam 100 gramů • pšeničná krupice 70 gramů • sůl 1 čajová lžička • muškátový ořech mletý
Do vychlazené směsi přidáme žloutky, sýr, krupici, špetku muškátového oříšku a sůl. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.
Dobrou chuť!