svetvemne.cz

Dýňové sufflé

     

Nejlahodnější rychlá chuťovka z dýně.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule270gramů
Dýně hokaido700gramů
Muškátový ořech mletý
Máslo
Olej řepkový1polévková lžíce
Pšeničná krupice70gramů
Sýr eidam 100gramů
Sůl1čajová lžička
Vejce slepičí3kusy
Víno bílé suché150mililitrů

1. 

olej řepkový 1 PL  cibule 270 g

V pánvi na oleji osmahneme cibuli.

2. 

dýně hokaido 700 g  víno bílé suché 150 ml

Dýni oloupeme, pomocí lžíce z ní vodstraníme semínka. Dužinu nastrouháme. Nastrouhanou dužinu přidáme k opražené cibulce. Zalijeme vínem a 15 minut podusíme.

3. 

vejce slepičí 3 ks

Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

Dušenou dýni spolu s cibulí přemístíme do větší mísy. Necháme vychladnout. Ručním ponorným mixérem rozmixujeme směs na kaši.

5. 

sýr Eidam  100 g  pšeničná krupice 70 g  sůl 1 ČL  muškátový ořech mletý

Do vychlazené směsi přidáme žloutky, sýr, krupici, špetku muškátového oříšku a sůl. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.

6. 

máslo

Směs rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích formiček. Pečeme 25 minut na 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit