Dýňové sufflé

Nejlahodnější rychlá chuťovka z dýně.
recept,fotorecept,dýně hokaido,Slané chuťovky
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
| cibule | 270 119 | gramů kcal | |
| dýně hokaido | 700 280 | gramů kcal | |
| muškátový ořech mletý | 0 ?? | kcal | |
| máslo | 0 ?? | kcal | |
| olej řepkový | 1 135 | polévková lžíce kcal | |
| pšeničná krupice | 70 253 | gramů kcal | |
| sýr Eidam | 100 286 | gramů kcal | |
| sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
| vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
| víno bílé suché | 150 123 | mililitrů kcal |
Recept

2.
dýně hokaido 700 gramů • víno bílé suché 150 mililitrů
Dýni oloupeme, pomocí lžíce z ní vodstraníme semínka. Dužinu nastrouháme. Nastrouhanou dužinu přidáme k opražené cibulce. Zalijeme vínem a 15 minut podusíme.


4.
Dušenou dýni spolu s cibulí přemístíme do větší mísy. Necháme vychladnout. Ručním ponorným mixérem rozmixujeme směs na kaši.

5.
sýr Eidam 100 gramů • pšeničná krupice 70 gramů • sůl 1 čajová lžička • muškátový ořech mletý
Do vychlazené směsi přidáme žloutky, sýr, krupici, špetku muškátového oříšku a sůl. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.


Dobrou chuť!























