Hummus

Výborné jídlo z cizrny, které je neodmyslitelnou součástí kuchyně středního východu.
recept,fotorecept,cizrna sušená,Slané chuťovky,Bezlaktózové,Bezlepkové
Slané chuťovky
Ukuchtil
Počet porcí
4
Hmotnost porce
113 g
Energie porce
229 kcal
Čas přípravy
1 h. 20 min.
Obtížnost
nízká
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 1 4 | polévková lžíce kcal | |
cizrna sušená | 200 728 | gramů kcal | |
pepř bílý mletý | ¼ 4 | čajové lžičky kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
tahini | 2 179 | polévkové lžíce kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal |
Recept

2.
Na druhý den ji propláchneme studenou vodou a dáme mírně vařit cca 50 minut.

3.
sůl ½ čajové lžičky • pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky • citronová šťáva 1 polévková lžíce
Vychlazenou uvařenou cizrnu důkladně rozmixujeme s citronovou šťávou, solí a pepřem. Podle potřeby přidáme postupně tolik studené vody, abychom získali kašovitou konzistenci.
4.
tahini 2 polévkové lžíce
Na závěr přimixujeme tahini. Nevadí pokud je konzistence příliš tekutá, při zahřívání se část vody odpaří a hummus zhoustne.

5.
Servírujeme na mnoho různých způsobů. Například pokapaný olejem a posypaný paprikou. Vhodné je ho podávat s uvařenou celou cizrnou, dušenou zeleninou či masem a pod. Chutný je s arabským chlebem.

Dobrou chuť!