svetvemne.cz

Hummus

    

Výborné jídlo z cizrny, které je neodmyslitelnou součástí kuchyně středního východu.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
citronová šťáva1polévková lžíce
cizrna sušená200gramů
pepř bílý mletý¼čajové lžičky
sůl½čajové lžičky
tahini2polévkové lžíce
voda200mililitrů

1. 

cizrna sušená 200 gramů  voda 200 mililitrů

Cizrnu na noc namočíme do vody.

2. 

Na druhý den ji propláchneme studenou vodou a dáme mírně vařit cca 50 minut.

3. 

sůl ½ čajové lžičky  pepř bílý mletý ¼ čajové lžičky  citronová šťáva 1 polévková lžíce

Vychlazenou uvařenou cizrnu důkladně rozmixujeme s citronovou šťávou, solí a pepřem. Podle potřeby přidáme postupně tolik studené vody, abychom získali kašovitou konzistenci.

4. 

tahini 2 polévkové lžíce

Na závěr přimixujeme tahini. Nevadí pokud je konzistence příliš tekutá, při zahřívání se část vody odpaří a hummus zhoustne.

5. 

Servírujeme na mnoho různých způsobů. Například pokapaný olejem a posypaný paprikou. Vhodné je ho podávat s uvařenou celou cizrnou, dušenou zeleninou či masem a pod. Chutný je s arabským chlebem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit