svetvemne.cz

Celozrnné klobásové koláčky

    

Něco slanéko k zakousnutí.

Ukuchtil

Počet porcí

35

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
klobása suchá125gramů
mouka celozrnná střední160gramů
mouka hladká-
máslo125gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)100mililitrů
sýr tvrdý150gramů
sůl¼čajové lžičky
vejce slepičí1kus

1. 

mouka celozrnná střední 160 gramů  máslo 125 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 100 mililitrů  sůl ¼ čajové lžičky

Z mouky, másla, smetany a soli vypracujeme těsto. Necháme ho 12 hodin odpočívat v chladu.

2. 

mouka hladká

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 3-4 mm a vykrojíme 35 malých koleček.

3. 

klobása suchá 125 gramů  sýr tvrdý 150 gramů  vejce slepičí 1 kus

Z klobásy nakrájíme 35 koleček o tloušťce asi 3 mm. Nastrouháme sýr. V hrnku vidličkou rozšleháme vajíčko.

4. 

Kolečka těsta poklademe na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Na ně položíme kolečka klobásky. Klobásku také potřeme vajíčkem.

5. 

Ze zbytku těsta vykrojíme 35 malých hvězdiček.

6. 

Hvězdičky položíme na kolečka klobásy. Potřeme je vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem. Upečeme v rozehřáté troubě do křupava (180 °C asi 25 minut).

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit