Celozrnné klobásové koláčky

Něco slanéko k zakousnutí.
recept,fotorecept,klobása suchá,sýr tvrdý,Slané chuťovky,Vánoční recepty
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
klobása suchá | 125 475 | gramů kcal | |
mouka celozrnná střední | 160 536 | gramů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
máslo | 125 918 | gramů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 100 160 | mililitrů kcal | |
sýr tvrdý | 150 570 | gramů kcal | |
sůl | ¼ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
mouka celozrnná střední 160 gramů • máslo 125 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 100 mililitrů • sůl ¼ čajové lžičky
Z mouky, másla, smetany a soli vypracujeme těsto. Necháme ho 12 hodin odpočívat v chladu.

2.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 3-4 mm a vykrojíme 35 malých koleček.

3.
klobása suchá 125 gramů • sýr tvrdý 150 gramů • vejce slepičí 1 kus
Z klobásy nakrájíme 35 koleček o tloušťce asi 3 mm. Nastrouháme sýr. V hrnku vidličkou rozšleháme vajíčko.

4.
Kolečka těsta poklademe na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Na ně položíme kolečka klobásky. Klobásku také potřeme vajíčkem.

5.
Ze zbytku těsta vykrojíme 35 malých hvězdiček.

6.
Hvězdičky položíme na kolečka klobásy. Potřeme je vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem. Upečeme v rozehřáté troubě do křupava (180 °C asi 25 minut).

Dobrou chuť!