Celozrnné klobásové koláčky
Něco slanéko k zakousnutí.
recept,fotorecept,klobása suchá,sýr tvrdý,Slané chuťovky,Vánoční recepty
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
klobása suchá | 125 | gramů | |
mouka celozrnná střední | 160 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
máslo | 125 | gramů | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 100 | mililitrů | |
sýr tvrdý | 150 | gramů | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mouka celozrnná střední 160 gramů • máslo 125 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 100 mililitrů • sůl ¼ čajové lžičky
Z mouky, másla, smetany a soli vypracujeme těsto. Necháme ho 12 hodin odpočívat v chladu.
2.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku 3-4 mm a vykrojíme 35 malých koleček.
3.
klobása suchá 125 gramů • sýr tvrdý 150 gramů • vejce slepičí 1 kus
Z klobásy nakrájíme 35 koleček o tloušťce asi 3 mm. Nastrouháme sýr. V hrnku vidličkou rozšleháme vajíčko.
4.
Kolečka těsta poklademe na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Na ně položíme kolečka klobásky. Klobásku také potřeme vajíčkem.
5.
Ze zbytku těsta vykrojíme 35 malých hvězdiček.
6.
Hvězdičky položíme na kolečka klobásy. Potřeme je vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem. Upečeme v rozehřáté troubě do křupava (180 °C asi 25 minut).
Dobrou chuť!