Pikantní segedínský guláš

Podáváme klasicky, s houskovým knedlíkem.
recept,fotorecept,vepřová plec,smetana kyselá (14-18% tuku),Vepřové maso
Vepřové maso
Kategorie
Vepřové maso ›Ingredience
Ingredience
cibule | 150 66 | gramů kcal | |
feferonky Baby | 5 ?? | kcal | |
kmín mletá | ½ ?? | čajové lžičky kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | ¾ 480 | litru kcal | |
mouka hladká | 60 209 | gramů kcal | |
nálev z kysaného zelí | 0 ?? | kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lžičky kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 300 ?? | gramů kcal | |
sádlo | 50 449 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
sůl zeleninová Natur | 0 ?? | kcal | |
vepřová plec | 800 2384 | gramů kcal | |
voda | ½ 1105 | litru kcal | |
zelí kvašené | 1 200 | kilogram kcal |
Recept
1.
cibule 150 gramů • sádlo 50 gramů • vepřová plec 800 gramů
Cibuli očistíme, nakrájíme a dáme osmahnout na sádlo. Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Přidáme ho k cibuli.

2.
sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • paprika červená mletá 2 čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky • feferonky Baby 5 ks
Na zatažené maso nasypeme sůl, pepř, papriku, kmín a přidáme malé feferonky. Podle počtu feferonek ovlivňujeme konečnou pálivou chuť guláše. Pro jemnou pikantnost přidáme jen dvě. Pro silnou, výraznou, pikantní chuť přidáme počet feferonek uvedený v ingrediencích. Promícháme ...

3.
voda ½ litru
... a ihned zalijeme teplou vodou. Hrnec uzavřeme pokličkou a dusíme maso doměkka (40 minut).

4.
zelí kvašené 1 kilogram
Zelí scedíme ze zelné vody, podle potřeby - pokud je dlouhé nakrájíme ho na drobnější kousky a přidáme ho k masu. Promícháme a 20 minut povaříme.

5.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% ¾ litru • smetana kyselá (14-18% tuku) 300 gramů • mouka hladká 60 gramů
V mléce rozmícháme smetanu a mouku.

6.
sůl zeleninová Natur • nálev z kysaného zelí
Zavářku přidáme ke kapustě s masem, převaříme. Podle potřeby a chuti můžeme segedínský guláš dosolit, připadne okyselit částí scezené zelné vody. Guláš je nejchutnější ohříváný druhý den, kdy se dokonale spojí všechny chutě.

Dobrou chuť!